Sök
  • Magnus Blom

I kväll lirar jag tre skrällar

”Trav är trav”. Ett klassiskt uttryck myntat av legenden Olle Goop. Något som vi fick bevis på under tisdagens lunchlopp på Eskilstuna.


Det första draget Joe Frazier Boko hade varit säker som ett lås. Men vad hände? Jo, han slog på en startbrasa och tappade 20-30 meter. Upphämtningen var bra och han slutade fyra och hade förstås vunnit felfri.

Det andra liret, Leon Zon, satt i kön. När ”Baggen” stötte varvet kvar fick han svar av två framförvarande ekipage som körde i halvspår. Över upploppet fick han fria tyglar och avslutade strålande som knappt slagen om andraplatsen och räddade därmed platspengarna.

I kväll är det V86 på Åby/Solvalla och jag har hittat tre rysare som borde ge bra återbäring.

Dagens spel 1: Spelstopp 20.30. Åbys lopp 6. 10) Benjamin S.H. (Fredrik Persson)

Fyraåringen galopperade från start senast, men upphämtningen till femteplatsen var riktigt vass. Här finns en del gasglada kuskar och det ser ut att bli tempo på loppet, så därför kan bakspåret vara ett plus för fyraåringen. När Fredrik drar i högertömmen 700 kvar kommer hans tunga långspurt att bita bra. Helt bortglömd.

Jag spelar 50 VP.

Dagens spel 2: Spelstopp 20.41. Solvallas lopp 7. 7) Magnolia Boy (Fredrik B Larsson)

Fredrik B Larsson har fem segrar på sitt samvete under året, varav tre har kommit den senaste månaden. Förhoppningsvis har självförtroendet fått sig en positiv kick. Fartfyllde Magnolia Boy måste köras på chans och klaffar det kommer hans vassa speed att chocka många sista biten. Sjuåringen får utdelning snart och då ska jag vara med på toton.

Jag lirar 50 VP.

Dagens spel 3: Spelstopp 21.51. Solvallas lopp 10. 7) Whitestripe Maid (André Eklundh)

Snackade med André i tisdags (ni kan läsa artikeln på travcash.se) om sina två ston. Berörde även hans lånestyrning åt Sofia Aronsson i sista racet och den ville han varna för. Och efter att ha kikat i lopparkivet är jag böjd att hålla med. Hon är startsnabb och borde hitta en vettig position. Kan vara en riktig skräll över den långa distansen.

Jag lirar 50 VP.

I kassan: 118 spel. +1924 kronor.
112 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com