Sök
  • Magnus Blom

Hur mår Troja efter covid-19? ”Äta oss in i matchen”

Det har gått två veckor sedan IF Troja-Ljungby bortabesegrade Kallinge-Ronneby IF med 4–3 i Hockeyettan Södra. Efter det har Troja drabbats av covid-19 och fått ställa in verksamheten. Nu har laget tränat igen under fredag och lördag för att ta sig an Tranås AIF.


– Fredagsträningen var sisådär, men det var bättre idag (lördag). Vi har fått igång hjärta och lungor på grabbarna igen. Vi hade mycket spelmoment så att de ska få igång tajmingen igen, hälsar Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Mötet i Stiga Arena skulle egentligen avgjorts under dagen (lördag) men sköts upp en dag till söndag då Troja åkte på covid-19.

Tranås var på förhand tippat som ett topp 5-lag, men det har sannerligen gått grus i maskineriet på slutet. Det framgår inte minst av att de förlorat fem av de sex senaste matcherna och därmed riskerar att missa allettan.

Visserligen är de bara två poäng efter Nybro, men har i gengäld spelat tre matcher mer och har endast fem kamper kvar av grundserien.

Att laget har kapacitet råder det inget tvivel om då de vann borta mot Troja med 4–2, där sista målet kom i tom kasse.

– Nä de vann här nere tycker jag de var riktigt bra, men efter det har det tydligen inte klickat för dem och jag är en smula förvånad att de inte ligger högre upp i tabellen. Nu har de lite av kniven mot strupen, så vi får räkna med att de kommer ut desperata till den här matchen, säger Benker.


Troja tronar överst

Troja tronar alltså överst i tabellen med sex omgångar kvar att spela och kommer från en stark bortavinst där de vände 1–3 till 4–3. Det har dock gått två veckor sedan den drabbningen och med bara två ispass i kroppen är formen minst sagt diffus.

Hur är läget i spelartruppen?

– Vi saknar fyra spelare och det är Linus Andersson, Alexander Bjurström, Victor Gagic och Hampus Gustafsson. Vi lyfter upp juniorerna Anton Wester (lillebror till Simon) och Emil Ekholm, medan Adam Johansson följer med som sjunde back.

Vad blir viktigt i ert spel mot Tranås?

– Det är klart att det finns en viss rostighet kvar, men vi får spela enkelt i början och stå emot Tranås förväntade anstormning och på så sätt äta oss in i matchen.

Vad har du för känsla inför matchen?

– Den är god. Vi ska åka upp och ge Tranås en match, slutar Johan Benker.


Tranås

Tranås fem senaste matcher: Tyringe 1–4 (b), Kalmar 3–2 (h), Halmstad 1–5 (b), Kallinge-Ronneby 1–2 (h), Vimmerby 2–6 (b).

Tabellplacering: 8) 23 poäng, –5.

Poängligan: 1) Pontus Eklöf, 15 poäng (7 mål+8 assist), 2) Lukas Isaksson, 15 (6+9), 3) Anders Skoog, 14 (3+11).

Powerplay: 10) 17.91.

Boxplay: 8) 77.94.

Största busen: Pontus Eklöf, 33 min.


Troja

Trojas fem senaste matcher: Kallinge-Ronneby 4–3 (b), Vimmerby 4–0 (h), Mörrum 4–5 (b), Hanhals 7–1 (h), Karlskrona 5–3 (b).

Tabellplacering: 1) 37 poäng, +28.

Poängligan: 1) Alexander Bjurström, 17 poäng (7 mål+10 assist), 2) Victor Romfors, 17 (6+11), 3) Karl Olofsson, 11 (5+6).

Powerplay: 6) 22.39.

Boxplay: 1) 87.50.

Största busen: Tobias Törnkvist, 35 min.

Troja är igång igen med träningen. På söndag väntar Tranås borta.

93 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com