Sök
  • Magnus Blom

Hungrig på nya vinster - om nerverna håller...

Det blev poäng för både Ljungby IF och Lagans AIK i gårdagens matcher när div 3 Sydöstra Götaland drog igång efter sommaruppehållet. Travspelen gick åt pipan, men jag är hungrig på nya vinster. Häng med!


Ljungby tog alltså en pinne i den svåra bortamatchen mot Ronneby, en annan nykomling. Matchen blev mållös och därmed har LIF hållit nollan i båda uppgörelserna hittills - starkt. Nästa uppgift blir mot Nybro hemma på fredag. Gästerna lirar faktiskt på tisdag hemma mot Saxemara och har betydligt kortare återhämtning än LIF, vilket borde vara en favör.

Lagan var närmast segern mot Karlshamn United, men med några minuter kvar utjämnade Blekingegänget till 1–1. Surt för LAIK, som dock sin första poäng någonsin i div 3. På lördag väntar Ronneby hemma. Lär bli en oviss uppgörelse.


Travspelen varade inte speciellt länge då både Bastian Boom och Arno dell´Est försvann med galopp i första sväng. Så är det ibland, men det gäller att ta nya tag. Har hittat två spel idag som kan förstärka kassan - om nerverna pallar.

Dagens spel 1: Spelstopp 13.02. Bollnäs lopp 6. 2) Ronja N.N. (Stig Jarle Röste).

Ja, det här spelförslaget är inte för någon med svaga nerver. Ett kallblod som startat 24 gånger i livet och aldrig vunnit lopp. Däremot har hon galopperat vid 23 tillfällen. Hon har dock fart i massor och den här gången går hon ned i klass och startar i ett P21-lopp (för hästar med lite startpoäng). Jag blundar när loppet går och ber till högre makter att Stig Jarle håller hårt i tömmarna.

Jag lirar 50 VP.

Dagens spel 2: Spelstopp 15.44. Vaggeryd lopp 6. 10) Call Me Brodda (Kim Eriksson).

Kalmartränaren Thomas Madsen har ett formkort i sin femåriga märr som satt fastlåst i senaste framträdandet, krafter som kan komma väl till pass i dagens uppgift. Från bakspår krävs det alltid tempo i täten och här finns ett par gasglada kuskar som kan fixa den detaljen. På sista långsidan drar Kim i högertömmen och sedan blir det förhoppningsvis åka av.

Jag lirar 50 VP.

I kassan: 44 spel. +2148 kronor.


112 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com