Sök
  • Magnus Blom

Huddinge straffade Troja ”Starkt att komma tillbaka”

Som väntat blev det en jämn batalj när Huddinge Hockey tog emot IF Troja-Ljungby i den femte omgången av allettan södra. Det blev till slut hemmalaget som drog det längsta strået efter straffvinst med 4–3 (2–0, 0–1, 1–2, 0–0, 1–0) i Björkängshallen.

– Vi var ju utan poäng då det var två minuter kvar, så jag tycker det var starkt att komma tillbaka och att vi krigade till oss en poäng. För vi ska komma ihåg att Huddinge är ett skickligt lag, sade Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Första perioden: Troja hade inför matchen bytt målvakt då Anton Hjalmarsson fick chansen istället för Wictor Ragnewall. Tyvärr fick Hjalmarsson en mardrömsstart då Huddinge, efter en tekning, tryckte in 1–0 genom Alexander Svensson på ett backskott från blålinjen. Mindre än minuten senare blev det 2–0. Hjalmarsson slarvade bakom egen kasse och pucken hamnade hos Filip Pilö som satte den i nätmaskorna.

Blott 5.23 hade spelats och Troja tog en rekordtidig (?) time out.

Breaket gav ett virrigt Troja lite nytt syre och Jesper Emanuelsson och nyförvärvet Jesper Ylivainio var nära att reducera då pucken dansade på mållinjen.

Efter powerbreaket (11.32) fick Troja ytterligare chanser att komma in i matchen då de bland annat fick spela fem mot tre i 1.12 och ytterligare ett numerärt överläge, men precis som på slutet var pp-spelet fullständigt iskallt och Huddinges målvakt Sebastian Andersson ställdes inte på några större prov.

– Vi fick en tuff start på matchen och jag var tvungen att ta en tidigt time out för att få igång killarna, för vi hängde ju inte alls med i början när de gasade på, sade Benker.

Andra perioden: Huddinge tog kommandot direkt och tryckte tillbaka Troja ganska rejält, men skapade inga direkt heta målchanser. Och de som slank igenom tog Hjalmarsson hand om.

Därför kom reduceringen till 2–1 som en blixt från klar himmel. Victor Gagic styrde ut pucken till Jesper Emanuelsson som fintade bort Andersson innan han fick pucken över linjen – snyggt.

Lagen hade sedan varsin ramträff. Huddinge genom Fredrik Renströn, medan Alexander Bjurström stod för Trojas.

–  Vi arbetade oss in i matchen och fick förstås energi av målet, som var riktigt snyggt av Jesper, sade Benker.

Tredje perioden: I tredje perioden var det mycket tuta och köra i början från båda håll. Troja, som möblerade om i formationerna, drabbades sedan av två täta utvisningar inom 20 sekunder. Och Huddinge utnyttjade spelet i fem mot tre då kaptenen Robin Sjörén snappade upp en retur och tryckte in 3–1, med tre sekunder kvar av den första utvisningen.

Troja var mer eller mindre uträknat. Men på något mirakulöst sätt kom de tillbaka i matchen.

Alexander Bjurström gav laget nytt hopp då han tog tillvara på en retur och satte 3–2 med två minuter kvar. Gästerna plockade sedan ut Hjalmarsson med 1.10 kvar att spela och i sex mot fem ordnade Noa Lindqvist-Muci kvitteringen till 3–3.

– Vi var illa ute, men visade vilja och kom tillbaka starkt trots att spelet inte kuggade i som vi hade hoppats på. Killarna vill otroligt mycket, men just nu har det låst sig. Men vi jobbar förstås på att hitta en lösning. Kul att det blev 3–3 i slutet då vi plockade ut målvakten, det är ju alltid en chansning, sade Benker.

Förlängningen: Blev händelsefattig där Troja redde ut ett numerärt underläge då Karl Olofsson satt utvisad.

Straffar: Troja hade chansen att avgöra, men Alexander Bjurströms straff träffade stolpen. Istället gick extrapoängen till Huddinge då Fredrik Renström satte 4–3.

– Vårt pp-spel hackade på nytt och där har vi en del att jobba på framöver. I övrigt finns det en del ledande spelare som behöver höja sig. Nu tar vi träningsfritt på torsdag och tränar på fredag och lördag innan mötet mot Visby/Roma på söndag, slutade Johan Benker.

Slutsummering: Att Huddinge tog extrapoängen var rättvist, sett till spel och chanser över tre perioder och förlängningen. Förortsgänget var klart vassare i den första halvan av matchen. När de gjorde 3–1 såg segern ut att vara hemma, men Troja kom tillbaka på ett bra sätt och räddade en poäng efter en stark slutforcering.

Troja hade sina chanser att få matchen till deras fördel, men åter var det ett direkt uselt spel i powerplay som gjorde att den möjligheten spolierades. Nu måste det hända något radikalt på den punkten om inte gapet uppåt i tabellen ska bli alltför stort.

Plus till målvakten Anton Hjalmarsson som efter en mardrömsstart spelade upp sig betydligt och ska ha all heder för sin insats. Bland backarna visade Daniel Karlsson Thörnros pondus. Nyförvärvet Jesper Ylivainio gjorde inget större avtryck från debutmatchen och behöver mer matcher i kroppen.

På söndag väntar Visby/Roma hemma.


Matchfakta

Huddinge–Troja 4–3 (2–0, 0–1, 1–2, 0–0, 1–0)

Målen: 1–0 (4.28) Alexander Svensson (Björn Jonasson), 2–0 (5.23) Filip Pilö (Robin Sjörén), 2–1 (28.32) Jesper Emanuelsson (Victor Gagic/Kevin Karlsson), 3–1 (50.19) Robin Sjörén (Rasmus Dahlberg-Karlsson/Alexander Svensson) spel fem mot tre, 3–2 (57.59) Alexander Bjurström (Victor Gagic/Daniel Karlsson Thörnros), 3–3 (59.35) Noa Lindqvist-Muci (Tim Bothén) spel sex mot fem, 4–3 Fredrik Renström (avgörande straff).

Utvisningar: Huddinge 6x2, Troja 5x2.

Skott: 29–25 (6–12, 15–7, 5–5, 2–1, 1–0)

Domare: Kim Selguson.

Publik: 8.


82 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com