Sök
  • Magnus Blom

Hjalmarsson får chansen i Troja ”Har varit grymt bra”

En riktigt svår och viktig bortamatch väntar för IF Troja-Ljungby som på onsdag åker till Västergötland för att möta Mariestads BoIS i Mariehus Arena. Då skiftar Troja målvakt och låter Anton Hjalmarsson få chansen mellan stolparna.

– Vi har ett tufft schema med tre matcher den här veckan. Anton har varit grymt på träningarna och behöver hållas igång samtidigt som Wictor (Ragnewall) är förtjänt av lite vila, hälsar Trojas tränare, Roger Forsberg.


Agerat ojämnt

Mariestad, som tränas av Andreas Appelgren, har agerat lite ojämn hittills i allettan södra. De inledde svagt och tog fyra poäng på de inledande fyra matcherna där hemmaförlusten med 0–6 mot Visby/Roma förstås sticker ut lite extra i negativ riktning. Därefter följde tre raka triumfer och i den senaste kampen blev det seger med 6–5 i en målrik drabbning mot rivalen Skövde i Slaget om Skaraborg.

Mariestad ligger sjua i tabellen, en poäng bakom Troja, men noterbart är att de spelat tre matcher färre.

– Mariestad är ett bra div 1-lag som har en duktig målvakt, ett bra försvar och en del skickliga offensiva pjäser. De är bra på att vända spelet och spelar gärna på gränsen till det tillåtna, berättar Forsberg.


Kom tillbaka

Troja kom tillbaka efter debaclet mot Huddinge - där de tappade 3–2 till 3–5 i slutperioden - och vann den svåra bortamatchen på Gotland i söndags då de besegrade Visby/Roma med 3–2.

– Vi tog oss an uppgiften på ett bra sätt och vann rättvist efter en bra genomförd bortamatch, menar Forsberg.

Hur viktig var den segern för gruppen?

– Det var en uppsluppenhet i omklädningsrummet efteråt som jag inte sett på länge. Det var kul att se glädjen killarna visade upp.

Vad blir viktigt i ert spel mot Mariestad?

– 1) Matchstarten. Det gäller att vi är oerhört vaksamma de första tio minuterna, för vi misstänker att Mariestad lär komma ut och flyga fram över isen. 2) Powerplay. Där har vi betydligt mer att önska. Vi kör vidare med samma uppställningar men efterlyser mer attack mot kassen. 3) Försvarsspelet. Vi släppte bara till 17 skott mot Visby/Roma i söndags. Jag vill att vi visar upp samma aggressivitet igen.

Hur är läget i spelartruppen?

– Vi åker med samma trupp som senast, men skillnaden blir att Anton Hjalmarsson vaktar kassen från start. Han har varit grymt bra på träningarna och är värd en chans.

Vad har du för känsla inför matchen?

– Den är betydligt bättre nu än inför Visby-matchen. Vi åker upp och är förhoppningsfulla om att ta tre poäng, slutar Roger Forsberg.


Mariestad

Mariestads fem senaste matcher: Skövde 6–5 (h), Vimmerby 1–2 (h) efter straffar, Mörrum 2–3 (b), Nybro 3–1 (h), Huddinge 3–2 (h).

Tabellplacering: 7) 17 poäng, –1.

Poängligan: 1) Jesper Lindén, 11 poäng (5 mål+6 assist), 2) Lucas Larsson, 7 (4+3), 3) Tobias Aronsson, 7 (2+5).

Powerplay: 8) 15.79.

Boxplay: 1) 89.19.

Största busen: Johan Frick och Simon Ericsson, 12 min. Troja Trojas fem senaste matcher: Visby/Roma 3–2 (b), Huddinge 3–5 (h), Mörrum 1–2 (b) efter straffar, Dalen 4–3 (h), Karlskrona 4–1 (b).

Tabellplacering: 6) 18 poäng, –5.

Poängligan: 1) Victor Romfors, 7 poäng (3 mål+4 assist), 2) Alexander Bjurström, 6 (5+1), 3) Oscar Öhman, 6 (3+3).

Powerplay: 7) 16.98.

Boxplay: 3) 81.56.

Största busen: Jesper Emanuelsson, 26 min.

Anton Hjalmarsson får chansen i Trojas mål i den svåra bortamatchen mot Mariestad.

161 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com