Sök
  • Magnus Blom

Historisk poäng för Lagans AIK

Lördagen den 1 augusti 2020 innebar en historisk premiär för Lagans AIK som gjorde sin första div 3-match någonsin. För motståndet på Ringvallen stod FK Karlshamn United och matchen slutade 1–1 (0–0).

– Visst, det blev en poäng och klubbens första någonsin i div 3-sammanhang, men det känns som en förlust eftersom deras kvittering kom i ett sent skede av matchen, kommenterade Lagans tränare, Richard Ståhl.

Den första halvleken bjöd på böljande spel fram och tillbaka, men några riktigt vassa chanser skapades inte även om hemmalaget brände ett friläge. Gästerna hade svårt att få till någon bra offensiv mot ett starkt hemmaförsvar.

– Vi ägde bollen mest, men fick inte till det den sista tredjedelen, sade LAIK-tränaren, som i andra halvlek tvingades plocka ut Victor Palmquist.

– Han fick en smäll i ansiktet, men jag hoppas det inte ska vara någon fara för kommande matcher.

I andra halvlek fortsatte Lagan att vara det spelförande laget och i slutet av matchen kom också det rättvisa ledningsmålet då den notoriske målskytten William Svensson framme och satte 1–0 i nätmaskorna.

Men det blev dessvärre inte något segermål. Med två minuter kvar av matchen utjämnade Karlshamn till 1–1 i en tilltrasslad situation där LAIK-försvaret inte fick undan bollen.

– Det kändes tungt, för jag anser att Karlshamn lär tillhöra bottenlagen så det hade suttit skönt med en seger.

Bäst i Lagan var Morgan Ström, Samuel Olsson och Rasmus Ståhl.

På lördag väntar en ny hemmamatch för LAIK som då gästas av Ronneby BK.

Mål, L: 1–0 William Svensson.97 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com