Sök
  • Magnus Blom

Historien upprepar sig i returmatcherna

Bloggen var helt rätt ute i sin analys i det första kvartsfinalmötet mellan Troja och Vimmerby som skulle bli en målsnål historia. Visserligen blev det 0–1 tidigt, men Troja kvitterade till 1–1 i första och det stod sig till fem minuter kvar då 2–1 kom. Sedan spikades 3–1 i tom kasse. Skönt med en vinst till.


Nya tag.

På fredag är det returmöte.

Och pressen är stor på kvartetten Vimmerby, Boden, Hudiksvall och Visby/Roma. För skulle de inte vinna sina kamper väntar semester istället för spel i kvalserien.

Dagens spel: Spelstopp 17.59. Vimmerby–Troja under 5,5 mål till 1,72 och Nybro –1,5 mål mot Visby/Roma till 1,72.

Vimmerby och Troja är två lag som känner varandra väl och jag tror, precis som i tisdags, att det är bäddat för att historien upprepar sig och blir en målfattig historia. Vimmerby spelar oerhört strikt och även om de måste vinna tror jag inte de bjuder på någon tokoffensiv.

När det gäller Troja är känslan att de kommer att spela snålt och minimera riskerna på egen planhalva och kontra när lägena uppstår. Försvarsmässigt har de gjort bra ifrån sig i slutspelet och fortsätter de i samma stil känns det tryggt.

Nybro har kommit igång på allvar. De besegrade Borlänge i två raka och vann bortamötet på Gotland med 4–1. De har en stark defensiv, men även spetsspelare som kan kliva fram och avgöra.

Visby/Roma gick vidare efter två sudden vinster borta mot Forshaga. Faktum är att V/R varit bättre på resande fot den här säsongen, men nu tar det roliga slut. Nybro ska ha toppchans att vinna med minst två kassar.

Jag spelar 48 kronor på dubbeln till 2,96.

I hockeykassan: 5 spel. +248 kronor.


77 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla