Sök
  • Magnus Blom

Hemmapremiär för Troja i allettan södra ”Dagsformen avgör”

Äntligen är det dags. För IF Troja-Ljungbys del stundar nämligen hemmapremiär i allettan södra på söndag mot Karlskrona HK i Ljungby Arena. En match där hemmalaget på förhand är klara favoriter.


– Vi har i och för sig vunnit båda mötena mot Karlskrona den här säsongen, men nu är det en ny serie och nya förutsättningarna. Allettan södra innehåller för övrigt bra lag och det är dagsformen som avgör hur det kommer att sluta, säger Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

KHK kickade nyligen Mats Lusth som tränare och ersättare blev Eric Karlsson, som närmast var coach för klubbens J20-lag.

– KHK har en del skickliga spelare och vi ska lägga tätt och inte ge dem något utrymme, berättar Benker.

Troja tog fritt i torsdags, men tränade i fredags och även under förmiddagen idag (lördag).

– Alla i truppen är friska och krya och det var bra go på träningen där vi gnuggade powerplay och boxplay, meddelar Benker.

Hur är känslan att allettan sätter igång?

– Bara kul. Kilarna har längtat efter att spela om poäng igen som gäller något.

Några nyheter kring truppen?

– Nej, vi kör på med det vi har. Martin Fransson utgick senast mot Halmstad efter en smäll på handen, men det var ingen fara och han är med och kör för fullt.

Vad ska ni tänka på i ert spel?

– Att åka mycket skridskor och sätta press. Men givetvis även tajta till bakåt. Där har vi varit stabila tidigare under säsongen men i de två avslutande matcherna har vi tummat lite på reglerna vad som gäller i egen zon. Jag vill att vi hittar tillbaka när vi är som allra bäst.

Känslan inför nedsläpp?

– Bara bra. Vi är sugna, hälsar Johan Benker.


78 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com