Sök
  • Magnus Blom

Häftigt derby väntar i Ljungby Arena

Toppmatcherna avlöser varandra för IF Troja-Ljungby som tronar överst i tabellen efter 15 omgångar av Hockeyettan Södra. På onsdag tar de emot rivalen Halmstad Hammers, som efter en svag start kommit igång och parkerar som trea.


– Ett derby är alltid ett derby, men det har alla förutsättningar för att bli en sevärd match mellan två bra lag, säger Johan Benker, Trojas assisterande tränare.

Halmstad har en match mindre spelad än övriga (Nybro borta) och har klättrat i tabellen och återfinns nu på tredje plats sedan Alexander Johanssons inträde i klubben för några veckor sedan. Detta trots att laget gått på två rejäla minor mot bottenlagen Borås och Tyringe på sistone. I söndags tog de emellertid tre viktiga poäng då de vann streckmatchen mot Tranås med klara 5–1.

– Jag såg dem mot Borås och då var de inte alls bra. Men det är ett bra lag med en stark offensiv som fått ett lyft med Alexander i truppen. Deras vinst mot Tranås senast betyder att de kommer hit heltaggade och vill vinna, säger Benker.

För Troja rullar det mesta på för dagen. Efter ”dippen” mot Mörrum i förra veckan, där de tappade 4–3 till 4–5 i slutminuterna, har det blivit två raka segrar. Först krossades Vimmerby med 4–0 och i söndags vändes 1–3 till 4–3 borta mot Krif efter en styrkedemonstration sista halvan av matchen.

– Vi fortsatte med vårt grundspel och till slut orkade de helt enkelt inte stå emot i slutperioden.

Något speciellt att tänka på när ni möter Halmstad?

– Vi ska fortsätta med att åka mycket skridskor och sätta press på deras backar tidigt. Ju mindre tid de får i sin speluppbyggnad desto bättre för oss.

Hur är läget i spelartruppen?

– ”TT” (Tobias Törnkvist) utgick på måndagsträningen efter en smäll. Han är ett frågetecken. I övrigt har vi lite förkylningar som går runt i truppen och vi får helt enkelt avvakta och se vilka vi har tillgängliga.

Hur är känslan inför derbyt?

– Den är bra. Kan vi hålla samma nivå som vi gjort i de två senaste matcherna har vi en god segerchans, slutar Johan Benker.

Troja vann bortamötet den 14:e oktober med 2–1.


Troja

Trojas fem senaste matcher: Kallinge-Ronneby 4–3 (b), Vimmerby 4–0 (h), Mörrum 4–5 (b), Hanhals 7–1 (h), Karlskrona 5–3 (b).

Tabellplacering: 1) 37 poäng, +28.

Poängligan: 1) Alexander Bjurström, 17 poäng (7 mål+10 assist), 2) Victor Romfors, 17 (6+11), 3) Karl Olofsson, 11 (5+6).

Powerplay: 5) 22.39.

Boxplay: 1) 87.50.

Största busen: Tobias Törnkvist, 35 min. Halmstad Halmstads fem senaste matcher: Tranås 5–1 (h), Tyringe 2–3 (b), Kalmar 6–4 (h), Borås 0–3 (b), Tyringe 5–2 (h).

Tabellplacering: 3) 27 poäng, +15.

Poängligan: 1) Martin Pärna, 18 poäng (6 mål+12 assist), 2) Oliver Olsson, 13 (8+5), 3) Robin Dahse, 12 (6+6).

Powerplay: 1) 30.19.

Boxplay: 9) 75.51.

Största busen: Martin Vaatakainen, 29 min.93 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com