Sök
  • Magnus Blom

Glädjebesked för Troja –avstängningen hävd på ”Trucken”

I den avgörande matchen i lördags mellan Vimnerby och IF Troja-Ljungby delades det ut två matchstraff i slutperioden. Det ena drabbade Daniel ”Trucken” Karlsson Thörnros, Trojas kapten, som därmed skulle vara avstängd i kvalpremiären mot Hudiksvalls HC.

Men bloggen kan avslöja att ”Trucken” finns med på isen i morgon kväll.


– Ja, det stämmer. Avstängningen är hävd och ”Trucken” kommer att vara redo för spel, berättar Trojas sportchef, Daniel Håkansson, strax efter Trojas värmning inför avresan till Söderhamn.

Hur gick det till?

– Jag var i kontakt med disciplinnämnden under söndagen och tyckte att matchstraffet var felaktigt och ville att de skulle titta på situationen. De satte in ett extramöte för att diskutera händelsen och kom fram till att avstängningen skulle hävas. Det kändes skönt och rättvist när jag fick beskedet sent på kvällen, fortsätter Trojas sportchef.

För Trojas del är det förstås ett glädjebesked att kaptenen finns med på skutan när allvaret med kvalserien drar igång.

– Visst är det så. ”Trucken” har visat en enorm pondus och varit en ledande spelare på sistone då han tagit ytterligare ett kliv, medger Trojas tränare, Roger Forsberg, som ägnade söndagen åt att scouta Hudiksvall.

Vad kan du berätta om dem?

– Ett ungt lag med en medelålder på 21,7 år. Det är ett lag med en bra struktur som både kan ställa upp och styra samt att sätta hård press när tillfälle ges och jag ser dem som ett framåtlutat lag med sina styrkor i offensiven. I egen zon är de starka i slottet och där ska vi försöka ta oss in.

Vad blir nycklarna?

– Farten och ett snabbt förstapass i den egna zonen så vi kan såga oss igenom deras press eller styrspel.

Hur är läget i truppen?

– Bara bra. Alla är tillgängliga för spel och det känns förbaskat skönt i det här skedet av säsongen.

– Mycket bra. Den här gruppen är inte nöjda med att tagit sig till kvalserien. Vi vill ha mer, slutar Roger Forsberg optimistiskt.

Troja åkte upp till Söderhamn på måndagsförmiddagen efter en gemensam frukost i arenan. Vidare fick de med sig matlådor som ”Igge” och personalen hade fixat till. På menyn stod det pannbiff och potatis.

På matchdagen kommer Troja att värma i ishallen strax innan lunch för att sedan ladda upp på hotellet.

Efter matchen är slut kommer de att sätta sig på dubbeldäckaren och beräknas vara framme i Ljungby vid 06.00 på onsdagsmorgonen.

Matchen mot Hudiksvall kommer att starta 18.00 på tisdagskvällen.

Daniel ”Trucken” Karlsson Thörnros åt en rejäl frukost inför avfärden till Söderhamn. Bloggen kan avslöja att Trojakaptenen finns med i premiären då avstängningen blev hävd.

144 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla