Sök
  • Magnus Blom

Fyra intressanta drag till Mantorp

Ibland djävlas det mer än vanligt inom travet, vilket mina två senaste spel understryker. Först ströks Wingait Henke på Axevalla och i onsdags var det barfotaidén Galantis som aldrig kom till start. Nu hoppas vi kusarna kommer till start...


Nya tag som gäller - precis som vanligt.

På lördag riktas blickarna mot Mantorp där jag har många ljuva minnen ifrån. Vi hoppas på att få uppleva nya den här gången.

Dagens spel 1: Spelstopp 15.08. Mantorps lopp 2. 12) Quite a Special (Hanna Lähdekorpi)

Sjuåringen hamnade sist senast och levererade en vass spurt som tvåa på sin barfotabalans. Har ett skitläge den här gången med bakspår från tillägg, men med det minsta lilla klaff under vägen kommer han att segerstrida och definitivt dyka upp bland de tre.

Jag spelar 50V och 100P.

Dagens spel 2: Spelstopp 17.27. Mantorps lopp 8. 10) Saonoi (Carl Johan Jepson)

Fyraårsmärren gjorde årsdebut på Åby och hade bakspår på skitig bana. Avslutningen sista 700 i tredjespår var grym och klockan visade 11,5/s.700, men hon blev snöpligt avslagen sista biten av en som kom på open stretch. Med det loppet i kroppen borde hon rimligen vara bättre nu och då formstarke Carl Johan Jepson ersätter Veijo Heiskanen i sulkyn är det givet att syna henne i det här Diamanstoet-loppet.

Jag lirar 50V och 100P.

Dagens spel 3: Spelstopp 17.50. Mantorps lopp 9. 10) Mooeny (Kenneth Haugstad)

Vi vann pengar på sjuåringen för en vecka sedan och kan göra det igen. Den här gången ska han utrustas med norsk gas (huvudlag som är skygglappar som dras ned på upploppet) samt barfota runt om, vilket bör ge en extraväxel. Bakspår över kort distans är aldrig roligt, men minst klaff på vägen för ”Baggen” kommer spurten att bita bra över upploppet när han drar i högertömmen

Jag stöttar med 50V och 100P.

Dagens spel 4: Spelstopp 18.42. Mantorps lopp 11. 7) Arvid S.H. (Erik Adielsson)

Tränaren Fredrik Persson körde sin adept barfota runt om senast på Åby och han hade ett helt annat klipp i steget än tidigare och vann säkert till slut med krafter kvar. Nu kommer han ut över lång distans på nytt och då han fortsatt verkar toppfin i jobben tvekar jag inte att spela. Att Fredrik anlitar Erik Adielsson som kusk betyder att han har stor tro på sin valack.

Jag drar till med 50V och 100P.

I travkassan: 230 spel. +1665 kronor.

Kenneth ”Baggen” Haugstad kör storfavoriten Heavy Sound i V75-3, men bloggen hoppas han även kan skrälla med Mooney i V75-5.

72 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com