Sök
  • Magnus Blom

Forsberg tillbaka i båset mot Dalen ”Det ska bli kul”

En månad utan trepoängare är över. I söndags spräckte IF Troja-Ljungby den dystra sviten då Karlskrona HK bortabesegrades med 4–1. På onsdag väntar tabelltvåan HC Dalen i Ljungby Arena. Då är också Roger Forsberg tillbaka i båset efter sin hjärtoperation.

– Det känns roligt att vara tillbaka i hetluften igen och träffa grabbarna och övriga ledare, säger Roger Forsberg, då bloggen när honom på mobilen då han sitter i bilen på väg ned till Ljungby från Östersund.

– Jag har många timmar kvar i bilen, men har ingen brådska och det blir perfekt i kväll att lyssna på sportradion. Det är en klassiker.

Du låter pigg efter operationen?

– Ja, för sjutton. Värdena var bra och det ska bli kul att komma igång igen.

Roger gjorde sin senaste match borta mot Karlskrona den 4 november. Fem dagar senare blev han sjukskriven och den 8 december opererades han i Umeå. Det är två månader sedan.

– Det har blivit mycket hockey sedan dess. SHL, hockeyallsvenskan och hockeyettan har jag följt noggrant,

Hur har det varit att följa Trojas matcher via datorn?

– Jobbigt, förstås. Jag har satt ihop lite klipp efter matcherna så att Johan (Benker) och Danne (Håkansson) haft lite att gå igenom med spelarna. Jag har försökt hjälpa till så gott jag har kunnat.

Vad har du fått för intryck av laget?

– Vi har inte varit tillräckligt bra, helt enkelt. Efter premiärsegern mot Karlskrona har vi uppträtt alldeles för bekvämt, både offensivt och defensivt. När det inte sedan har gått som vi hoppats har det blivit frustration och dåligt självförtroende.

Men det såg bättre ut senast mot Karlskrona i söndags, eller hur?

– Jag håller med. Vi gjorde lite skitmål framåt och spelade bättre defensivt. Helt klart var det ett steg i rätt riktning och kan vi fortsätta på den inslagna vägen kommer det att se bättre ut framöver.

Vilka punkter kommer ni att trycka på inför mötet mot Dalen?

– Att vi utgår från att det är en playoff-match. Här gäller det att ta för sig i närkamperna och göra maxåkningar både offensivt och defensivt. Jag vill se samma takter som vi visade upp för fem månader sedan. Då sprudlade vi av energi.

Avslutningsvis. Hur kommer det att bli att stå i båset igen?

– Förhoppningsvis som vanligt. Det är ingen ny figur som kommer till klubben, utan jag kommer att vara mig själv. Jag kommer att vara engagerad och jag hoppas det kommer att smitta av sig på övriga, slutar Roger Forsberg.


Benker ”De spelar fysiskt”

På onsdag kommer alltså sensationslaget Dalen från Norrahammar på besök. Gästerna, som vann den västra gruppen, har visat att det inte var något tillfällighet utan ligger tvåa i allettan efter halva serien. Det finns endast en förlust på kontot och den kom hemma mot ledande Nybro.

– Ett bra lag med ett vasst powerplay. De spelar fysiskt och det gäller att vi är med från start, säger Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

När de mötte Troja hemma vann de rättvist med klara 5–2. I laget spelar bland annat Martin Thörnberg - med det fruktade skottet - och Christoffer Persson, som båda har meriter från spel i SHL med HV71. En som också ingår i laget är anfallaren Felix Wermelin, som lämnade Troja inför seriestarten i höstas då han ville ha mer speltid och utvecklas. I Dalen har han hittat rätt och lär vara taggad inför mötet mot sina gamla lagkompisar.

För Troja var det en viktig bortaseger i söndags efter en tung period utan fullpoängare. Hur mycket betydde den vinsten?

– Mycket. Det var gladare miner på måndagsträningen och allt var lättare än på sistone, säger Bekner.

Nu har ni fått låna in välbekante backen Carl Ernstig från Kristianstad. Vad betyder hans återkomst?

– En hel del. Carl känner ju klubben sedan tidigare och kommer att lira ihop med Måns Hansson. Övriga backpar blir Niklas Enberg, Kevin Karlsson samt Martin Fransson och Daniel Karlsson Thörnros.

Några andra nyheter kring truppen?

– Nej.

Vad har du för känsla inför matchen?

– Den är bra. Vi ska spinna vidare på den senaste insatsen och göra allt vi kan för att vinna mot Dalen, slutar Johan Benker.

Innan nedsläpp kommer också Trojas kapten Daniel Karlsson Thörnros att hyllas efter sina 800 matcher för klubben.


Troja

Trojas fem senaste matcher: Karlskrona 4–1 (b), Vimmerby 2–4 (h), Skövde 2–3 (b), Visby/Roma 2–1 (h) efter förlängning, Huddinge 3–4 (b) efter straffar.

Tabellplacering: 7) 11 poäng, –4.

Poängligan: 1) Måns Hansson, 6 poäng (1 mål+5 assist), 2) William Romfors, 6 (0+6), 3) Alexander Bjurström, 5 (5+0).

Powerplay: 7) 16.67.

Boxplay: 3) 84.62.

Största busen: Jesper Emanuelsson, 24 min. Dalen

Dalens fem senaste matcher: Visby/Roma 3–2 (h), Huddinge 6–3 (h), Karlskrona 3–2 (h) efter straffar, Mörrum 7–2 (h), Skövde 3–1 (b).

Tabellplacering: 2) 23 poäng, +19.

Poängligan: 1) Henrik Neubauer, 13 poäng, (7 mål+7 assist), 2) Martin Thörnberg, 13 (7+6), 3) Adam Hirsch, 11 (5+6).

Powerplay: 1) 40.62.

Boxplay: 2) 86.11.

Största busen: Karl Smedberg, 32 min.


202 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com