Sök
  • Magnus Blom

Forsberg sjukskriven året ut ”Jag mår jättebra”

IF Troja-Ljungbys A-lagstränare Roger Forsberg har problem med hjärtat och ska opereras inom kort. Forsberg har därför blivit sjukskriven året ut och Johan Benker tar tillfälligt över som huvudtränare med Daniel Håkansson som assisterande.


Forsberg var nyligen hemma i Östersund där han besökte sjukhuset för olika hjärtundersökningar då han haft problem med en hjärtklaff. Då kirurgerna hade tittat på värdena bestämde de sig för att det ska bli operation och den kommer att ske på Umeå Universitetssjukhus, som ofta är under hårt tryck med många patienter och operationer, speciellt under covid-19.

– Läkarna bedömer att den felande klaffen går att laga och operationen ska ske i närtid. Men om det kommer att ske om två eller tre veckor är dock svårt att svara på.

Hur känner du dig?

– Jag mår jättebra. Jag har vetat om att operationen ska göras men beskedet kom lite plötsligare än vad jag hade trott.

Vad säger du om att bli sjukskriven mitt uppe i seriespelet?

– Läkarna har varit tydliga med att hockeymiljön är direkt olämpligt att vistas i, så därför är jag tvingad att ta en paus i arbetet.

Åker du hem till Östersund nu i för operationen?

– Ja, jag sätter mig i bilen på fredag förmiddag eftersom jag inte får åka vare sig tåg eller flyg. Det tar nio timmar innan jag är framme.

Hur känner du att Johan Benker och Daniel Håkansson tar över ansvaret?

– Det känns jättebra. Killarna är i trygga händer. Jag har precis stått och kikat på träningen och det var bra fart, precis som det brukar vara. De har ju kamperat ihop tidigare och det kommer att bli en bra lösning.

Troja spelar på lördag igen efter sitt uppehåll och ställs då mot Hanhals, ett lag man förlorade mot i premiären efter förlängning.

– VI har gått igenom motståndet, precis som vi alltid gör, och det som gäller för vår del är at ta revansch. Halva serien återstår och vi vill säkra vår plats i allettan så fort som möjligt.

Hur kommer du att följa matchen?

– Jag ska se den på nätet och göra en matchanalys, som jag sedan ska förmedla till Benker och Håkansson.

När räknar du med att vara tillbaka i båset igen?

– Går allt bra hoppas jag vara tillbaka igen efter jul då allettan sätter igång, slutar Roger Forsberg.

Bloggen hoppas att hjärtoperationen kommer att gå bra så Troja får tillbaka sin huvudtränare om en dryg månad.

Trojas tränare Roger Forsberg ska hjärtopereras och är sjukskriven året ut.

80 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com