Sök
  • Magnus Blom

Forsberg om valet: ”Teg tycker vi är sämre än Östersund”

Under söndagsförmiddagen avgjordes valen till åttondelsfinaler i sluspelet till hockeyallsvenskan. För Trojas del väntar än långresa på 106w mil till Umeå eftersom Tegs SK valde att möta Ljungbylaget.

– Lite överraskande, men Teg tycker vi är sämre än Östersund. På något annat sätt kan jag inte tolka deras val eftersom de hade Östersund att välja på också. Men istället för en kort resa på 36 mil valde de att komma hit istället då den är på 106 mil, så de tänkte inte ekonomiskt utan sportsligt. Men de är välkomna hit på tisdag, säger Trojas tränare, Roger Forsberg, som fick nyheten via sportchefen Daniel Håkansson efter söndagens träning.

– Danne berättade för hela gruppen vilka vi hade fått. Nu gäller det bara för oss att förbereda oss på det som komma skall.

Vad känner du till om Teg?

– Att det är ett bra lag. De har två femmor som producerar mycket poäng och en duktig center i Elias Edström som gjorde två säsonger i Troja (2016/18). Det är ett lag som kör hela tiden.

Något nytt kring Troja att berätta?

– Nej. Alla är friska och krya och på gott humör. Vi ser fram emot den här matchserien, hälsar Roger Forsberg.

Troja inleder alltså hemma och preliminärt är matchtiden utsatt till 19.00. Troja undersöker dock saken att få matchen tidigarelagd till 18.00 för att kunna ta in lite mer folk i arenan. Om matchen går till sudden death uppstår dock problem eftersom restaurangen måste stänga 20.00 och gästerna måste vara ute en halvtimme senare på grund av rådande serveringstillstånd i coronatider.

Returmötet går i T3 Center på långfredagen där pucken släpps 16.00.

– Vi kommer att träna på torsdag förmiddag och sätter oss sedan i bussen och tar oss norröver. Var vi stannar är inte helt klart ännu, men det kan bli Sundsvall eller Örnsköldsvik. Sedan tar vi den sista biten på förmiddagen innan vi anländer till Umeå, berättar Roger Forsberg.

Var flyget också ett alternativ?

– Vi tittade naturligtvis också på det, men vi vet ju inte när vi ska åka hem. Hade vi bokat på lördag hade det kostat oss 15-20 000 kronor extra för hotellövernattningen. Nu har vi bestämt oss för buss och känner oss belåtna med det, slutar Roger Forsberg.

Det blev, något överraskande, Tegs SK som valde Troja som motståndare i åttondelsfinalen. Nu fick tränaren Roger Forsberg och hans adepter möta en ny bekantskap.

123 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com