Sök
  • Magnus Blom

Forsberg inför åttondelsmötet mot Teg: ”Vi är redo”

Valen till åttondelsfinalerna avgjordes under söndagen och lite överraskande valde Tegs SK från Umeå att möta IF Troja-Ljungby. Det första mötet mellan lagen sker i Ljungby Arena på tisdag.

– Det var en liten skräll, men det måste ju betyda att Teg betraktar oss som ett sämre lag än Östersund som de också hade chansen att välja. Men vi är redo att ta oss an den här utmaningen, hälsar Trojas tränare, Roger Forsberg.

Teg, som är en stadsdel i Umeå, kom fyra i den norra allettan och visade att de kan mäta sig med de bästa lagen.

– Jag har mött Teg både som spelare och ledare när jag var verksam i Östersund. Det är en gammal anrik förening som innehåller sex spelare som representerat Björklöven, berättar Forsberg och fortsätter:

– Det är ett spelande gäng som har ett vasst powerplay och är skickliga när de får tid på sig i speluppbyggnaden.

Troja har haft ett speluppehåll på drygt två veckor men har varvat skarpa träningar med lite ledighet.

– Vi har nött grundspelet och lite andra detaljer som exempelvis powerplay, där vi behöver komma upp i nivå. Stämningen är god i truppen och det ska bli kul att spel tävlingsmatcher igen. Det känns som vi har en bra nix i laget med kreativa spelare som kan bryta mönstret, men även de som kan spela fysiskt om det blir en sådan matchbild.

Hur är läget i truppen?

– Alla är friska och krya och därmed tillgängliga för spel.

Forsberg är taggad inför den första bataljen mot Teg.

– Vår ambition är förstås att ta ledningen i matchserien, men jag är medveten om att Teg har andra tankar. Det ska bli spännande och jag är förhoppningsfull och vi har förberett oss väl och har ingenting att skylla på, slutar Trojas tränare, Roger Forsberg.

Nedsläppet i Ljungby Arena sker 18.00 och skulle det vara oavgjort efter tre perioder blir det sudden death.


106 visningar1 kommentar

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com