Sök
  • Magnus Blom

Forsberg hjärtopereras i morgon ”Kommer inte undan”

Den 12 november kom beskedet att IF Troja-Ljungbys 55-årige huvudtränare Roger Forsberg är sjukskriven året ut. Anledningen var att den rutinerade hockeytränaren ska hjärtopereras.


– Operationen kommer att ske under tisdagen. Nu kommer jag inte undan längre, skämtar Forsberg i vanlig stil till bloggen.

Jämten Forsberg befinner sig för tillfället inte längre på hemmaplan i Östersund utan är förflyttad till Umeå Universiterssjukhus där operationen ska ske under tisdagen på Thorax-kliniken.

– Jag har väntat några veckor på operationen och det känns skönt att få det överstökat. Operationen, som består av att byta en hjärtklaff, kommer att ske under förmiddagen och beräknas ta mellan fem–sju timmar och någon hotellfrukost hinner jag tyvärr inte med...

Du låter på gott humör och skämtar på som vanligt?

– Ja, för sjutton. Jag känner mig pigg, än så länge. Jag kommer dock att vara ganska mör efteråt enligt läkaren jag pratat med, berättar Forsberg.

Har du kunnat följa med i Trojas matcher?

– Jajamän. Jag har sett matcherna på nätet och gjort videoklipp som jag skickat till Benker (Johan) där vi gått igenom olika sekvenser. Det har fungerat bra och jag har bidragit med det jag har kunnat.

Och hur har laget skött sig?

– Mycket bra! Danne (Håkansson) och Benker (Johan) har tagit vid där jag slutade och gjort det riktigt bra. Grabbarna i laget har också skött sig på ett utmärkt sätt. Vi är i stort sett klara för allettan då sex omgångar återstår och det tycker jag är ett styrkebesked i den här tuffa serien.

Saknar du de dagliga sysslorna?

– Givetvis gör jag det. Allt från planering, matchgenomgångar, matcher och träningar till att bara träffas i omklädningsrummet. Helt klart saknar jag tugget som förekommer i alla lagidrotter.

När är du tillbaka igen i båset?

– Allettan drar tydligen igång den 6 januari sedan de ändrat om för att få in de uppskjutna matcherna. Det är drygt fyra veckor dit och jag ska försöka komma igång så fort som möjligt för att skaffa mig kraft och energi.

Okej. Lycka till med operationen och din rehabträning.

– Tack för det. Vi hörs framöver, slutar Roger Forsberg.

Trojas nästa match sker på onsdag mot Nybro hemma.

Trojas tränare Roger Forsberg ska hjärtopereras i Umeå under tisdagen.

161 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com