Sök
  • Magnus Blom

Forsberg en vinnare med Troja: ”Vi har gjort en djävulsk resa”

Första säsongen stupade han mot Vimmerby i play off. Förra säsongen tog det stopp mot Visby/Roma då covid-19 bröt ut. Men den här säsongen blev det tredje gången gillt för coachen Roger Forsberg, som efter hjärtoperation i december är tillbaka som en vinnare i Troja.

–  Jag blev lite orolig då jag åkte ned till samlingen. Tankarna var många som for genom huvudet att ”Vi får helt enkelt inte bränna den här chansen”. Mest därför att jag vet hur svårt det är att gå hela vägen. Och det gick vägen till slut och vi har gjort en djävulsk resa tillsammans, säger Roger Forsberg.

Efter en suverän grundserie och överlägsna vinnare pekades Troja ut som favorit att vinna även allettan södra.

Men det uppstod problem, personliga sådana, för Trojacoachen som tvingades till vila då han fick hjärtproblem.

– Jag blev hjärtopererad i december och var borta tre månader, berättar Forsberg, som fick följa laget på avstånd.

Ett lag som agerade helt utan självförtroende och utan det sprudlande spelet som hade fängslat publiken och fansen innan jul. Forsberg var tillbaka i båset med nio omgångar kvar av allettan.

– Vi vände på varenda sten som fanns och gick tillbaka till grunderna och peppade grabbarna mentalt med enkla grejer.

Det gav resultat.

Det blev lite bättre undan för undan i slutet av allettan, även om det bara räckte till en femteplats.

I slutspelet blev Troja valde av Umeålaget Tegs SK, som de rödvita enkelt manövrerade ut i två raka fighter efter 7–1 (h) och 4–2 (b).

I andra ronden väntade antagonisten Vimmerby HC, där det krävdes tre stenhårda bataljer innan avancemanget till kvalserien blev klart. 3–1 (h), 1–2 (b) samt 4–3 (b) där Kevin Karlsson klev fram som matchvinnare med ett hattrick.

I kvalserien startade Troja med två poäng uppe i Hudiksvall efter seger med 2–1, där Trucken satte segerpucken.

Efter det blev det en blytung bortaseger mot Mariestad med 3–2 och sedan samma segersiffror hemma mot Nybro. Troja var i förarsätet efter halva kvalserien.

I returen mot Nybro blev det en poäng efter en 2–3-förlust efter straffar. Mot ett avsågat Mariestad blev det tufft, men Troja tog två poäng via 3–2 efter förlängning där Karl Olofsson klev fram som segerskytt.

I epilogen väntade Hudiksvall, där en poäng skulle räcka ifall Nybro vann borta mot Mariestad. Och Nybro vann - med 3–1 - men det hjälpte inte.

Troja vann nämligen uppgörelsen i Ljungby Arena med 1–0 där Victor Romfors vallade in segermålet i första perioden.

– Det har varit en berg-och-dal-bane-resa den här säsongen. Vi var illa ute mot Hudik, speciellt i andra perioden, men vi kom ut sm ett nytt lag i slutperioden och vann skotten med 15–1 och höll tätt bakåt. Starkt att killarna tog sig samman för det var lite darrigt inledningsvis och många som var tagna av stundens allvar.

Hur stort är det här avancemanget?

– Det är riktigt stort, eftersom jag vet hur svårt det är att ta sig upp. Det var 47 lag från hockeyettan som hade chansen, men det blev vi i Troja som tog steget upp. Det ska vi vara stolta över.

Hur firar ni det här?

– Jag tror det blir lite käk uppe hos ”Igge” i restaurangen och sedan får vi fira med någon kall öl. Grabbarna lär nog hålla igång på sitt sätt. Det är de värda efter en fantastisk säsong där de verkligen gått samman som en grupp. Jag är stolt över det vi gjort tillsammans, slutar en rörd, men samlad, Roger Forsberg och tillägger:

– Nu ska vi fira det här avancemanget i lugn och ro i helgen. På måndag börjar arbetet med att sy ihop en trupp som ska spela i allsvenskan till hösten.

Grattis till den allsvenska platsen säger bloggen.

Roger Forsberg var förstås glad över avancemanget till allsvenskan. Foto: Ingemar ”Igge” Robertsson

239 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla