Sök
  • Magnus Blom

Forsberg-effekt då Troja vann igen ”Inget för hjärtsvaga”

Med huvudtränaren Roger Forsberg tillbaka i båset för IF Troja-Ljungby efter tre månaders frånvaro blev det seger i comebacken mot HC Dalen i allettan södra. Matchen i Ljungby Arena slutade 4–3 (2–0, 1–0, 1–3) efter stor dramatik.

– Ja, det såg ju klart ut i sista perioden när vi ledde med 4–0. Men åter visade det sig att det här är inte en sport för dem med svagt hjärta. Men vi stod emot och fick tre poäng in på kontot. Det kändes skönt, sade Forsberg, som varit ifrån jobbet på grund av en hjärtoperation.

Hur kändes det att vara tillbaka i båset?

– Roligt. Jag har saknat pulsen att stå i båset. Det är en väsentligt skillnad mot att följa matcherna via datorn, fortsatte Fårsberg.

Första perioden: Innan nedsläpp hyllades trotjänaren och Trojakaptenen Daniel Karlsson Thörnros för sina 800 matcher i klubben. Troja, stärkta av vinsten senast mot Karlskrona, startade oerhört piggt och tog tidigt ledningen med 1–0 genom Victor Gagic, som höll sig framme och styrde in pucken. Trojas offensiv fortsatte med oförminskad styrka och fyra minuter senare ökade Oscar Öhman på till 2–0 bakom Oscar Malm. Och det var bud på ytterligare mål i powerplay, men Karl Olofssons kanonskott träffade överliggaren.

Dalen hängde inte alls med i svängarna den första kvarten men kom starkt de sista minuterna och jämnade ut spelet och skapade även några chanser, men Wictor Ragnewall stod pall i hemmamålet.

– Vi började riktigt bra och spelade som vi vill göra och det gav också utdelning, myste Forsberg.

Andra perioden: Under den första halvan av den andra perioden böljade spelet fram och tillbaka och endast en farlighet noterades och det var när Jesper Emanuelsson prickade ribban.

Strax efter powerbreaket fick emellertid hemmalaget utdelning på nytt. Daniel Karlsson Thörnros skickade pucken mot mål och där stod Jesper Ylivainio och petade in 3–0, vilket var hans första mål i den rödvita dressen.

Troja dominerade perioden fullständigt efter målet och Dalen mäktade endast få iväg fyra skott mot Wictor Ragnewall.

– Vi hade bra kontroll på händelserna. Kul också att Jesper fick igång målskyttet, menade Forsberg.

Tredje perioden: I slutperioden tryckte Troja på direkt och prickade ribban för tredje gången. När Troja ökade tempot fick Dalen problem att hänga med i svängarna och drog på sig utvisningar i ren frustration. När de rödvita fick chansen i spel fem mot tre kom också 4–0 då Jesper Ylivainio hittade rätt med ett direktskott. Och matchen såg ut att vara avgjord.

Men utvisningarna duggade tätt och när Dalen - med sitt enorma facit i powerplay - fick chansen i spel fem mot tre kom också reduceringen till 4–1 då Anton Johansson var sist på pucken.

Målet gav gästerna en enorm energi, samtidigt som Troja tappade spelet fullständigt. I spel fem mot fyra kröp också gästerna närmare i målprotokollet när Kristian Röykås Marthinsen ordnade 4–2.

Men det var inte slut där. Dalen fick ytterligare vittring då Hugo Rostedt satte 4–3 med drygt tre minuter kvar. Tabelltvåan plockade också ut målvakten i slutskedet och jagade en kvittering, men skapade ingen riktigt het chans framför Wictor Ragnewall utan Troja kunde hålla undan och vinna med 4–3.

– Lite onödigt att vi drogs med i utvisningarna. Det gjorde att Dalen fick kontakt. Jag är dock glad att vi stod emot i slutet och att vi tog tre poäng. Vi visade lite bättre glöd än tidigare, summerade Roger Forsberg.

Slutsummering: Är formsvackan över för Troja? Tja, det kanske är lite tidigt att säga det, men insatsen mot Dalen var i alla fall ett steg i rätt riktning. Hemmalaget, med huvudtränaren Roger Forsberg tillbaka i båset efter sin hjärtoperation, startade i alla fall på högsta växeln och skaffade sig en betryggande 2–0-ledning efter första perioden. Även i andra akten var det Troja som styrde händelserna och 3–0 var rättvist efter två tredjedelar. När det sedan blev 4–0 såg matchen ut att vara över. Men icke. Dalen, seriens bästa lag i powerplay, gjorde 4–1 och 4–2 i numerärt överläge och fick hugg. Det blev även 4–3 och några dramatiska slutminuter. Men Troja höll undan och tog andra raka segern.

Plus till samtliga backpar och framåt ska Jesper Ylivainio hyllas för sina två mål, som kanske gör att det lossnar framöver.

Matchfakta Troja–Dalen 4–3 (2–0, 1–0, 1–3)

Målen: 1–0 (2.34) Victor Gagic (Kevin Karlsson/Tobias Törnkvist), 2–0 (6.51) Oscar Öhman (Alexander Bjurström/Måns Hansson), 3–0 (32.07) Jesper Ylivainio (Daniel Karlsson Thörnros), 4–0 (42.43) Jesper Ylivainio (Kevin Karlsson/Jesper Emanuelsson) spel fem mot tre, 4–1 (48.43) Anton Johansson (Johan Malmborg/Adam Hirsch) spel fem mot tre, 4–2 (54.47) Kristian Röykås Marthinsen (Johan Malmborg/Adam Hirsch) spel fem mot fyra, 4–3 (56.41) Hugo Rostedt (Jacob Grönhagen/Gustav Särenborg)

Utvisningar: Troja 4x2 min, Dalen 7x2 min.

Skott: 31–25 (11–9, 13–4, 7–12)

Domare: Anton Söderlind.

Publik: 8.

Roger Forsberg var tillbaka som en vinnare i Troja efter sin hjärtoperation.

123 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com