Sök
  • Magnus Blom

Felix Wermelin lämnar Troja ”Ville prova något nytt”

En dryg vecka innan seriepremiären tappar IF Troja-Ljungby en spelare då anfallaren Felix Wermelin lämnar klubben och i fortsättningen istället ska spela för HC Dalen från Norrahammar.


– Jag har inget emot Troja utan jag har haft fem fina år i klubben, men nu kände jag att jag ville prova något nytt. Det är något som har växt fram de senaste veckorna. Jag hoppas att ett miljöombyte blir positivt för min del och att jag får mer speltid och kan utvecklas som spelare, berättar 20-årige Felix Wermelin för bloggen.

Per Gustafsson, Dalens tränare, säger så här på klubbens hemsida.

-Vi känner att vi behöver få in mer bredd i truppen och framförallt i anfallet. Felix är en ung kille med framtiden för sig som vi tror mycket på. I Felix så får vi en högerskytt med en snabb skridskoåkning så det känns väldigt kul att få följa honom och hans utveckling under den kommande säsongen.

I och med flytten kommer Felix, som har Eksjö som moderklubb, närmare sin familj och vänner.

– Jag kommer att vara inneboende hos min bror i Jönköping den första tiden. Det blir perfekt, menar 20-åringen och tillägger:

– Jag kommer att sakna grabbarna i laget, för det var ett härligt gäng att umgås med, samt den goda maten i restaurangen. Den höll toppklass.

Dalen blev ju överflyttat till den västra serien. Vad kan ni hitta på där?

– Först och främst ska det bli kul att möta lite nya lag, det känns som jag kunde motståndarna här nere ganska bra efter de här åren. Målsättningen för Dalen är att bli bland de fem främsta och gå till allettan.

I så fall kan ni få stöta på Troja i allettan. Hur skulle det kännas?

– Det vore roligt och i så fall en speciell match att spela. Jag får sikta på det, hälsar Felix, som gör sitt första träningspass med Dalen under fredagen.

Felix Wermelin gjorde totalt 74 matcher för Troja och noterades för sju poäng efter fyra mål och tre assist.

Dalen inleder seriespelet borta mot Skövde IK den 4 oktober.

När det gäller Troja väljer de att lyfta upp Emil Ekholm till A-truppen.

Anfallaren Felix Wermelin lämnar Troja och ska representera Dalen istället.

566 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com