Sök
  • Magnus Blom

Fantenberg återvänder till Ryssland ”Snabba ryck”

Trojaprodukten Oscar Fantenberg lämnar proffslivet i Vancouver Canucks och NHL och återvänder istället till KHL i Ryssland. Där har den 29-årige backen gjort klart med toppklubben SKA Sankt Petersburg rapporterade hockeysverige.se. under tisdagseftermiddagen.


– Ja, det stämmer. Det blev klart under förmiddagen och det har varit snabba ryck, säger Oscar till bloggen.

Kan du berätta?

– Jag hoppades få stanna kvar i NHL, men då jag inte fick något besked från Vancouver om framtiden dök det här upp. Och efter lite funderande bestämde jag mig för att tacka ja. Jag kommer ju till en toppklubb i KHL.

SKA Sankt Petersburg ligger för tillfället tvåa i ligan bakom CSKA Moskva och i den ryska toppklubben finns redan två svenskar i form av målvakten Magnus Hellberg och backen Lukas Bengtsson.

– Jag känner båda sedan tidigare och det gjorde valet lite enklare, säger Oscar, som har lirat i KHL tidigare.

Då representerade han Sotji säsongen 2016-17 och producerade 23 poäng på 44 matcher efter 3 mål och 20 assist.

Därefter blev det spel i NHL med Los Angeles Kings, Calgary Flames och Vancouver Canucks. Totalt blev det 124 matcher i grundserien samt 23 kamper i slutspelet, där Oscar noterade 20 poäng efter fem mål och 15 assist.

Ska fixa visum

Oscar var med och tränade med Troja under tisdagseftermiddagen. Sedan tidigare har han underhållit formen hos konkurrenten Halmstad Hammers där han numera bor då han är hemma i Sverige.

– Jag har även kört en hel del fyspass, men är naturligtvis inte i topptrim ännu. Men det är skönt att ha kört några ispass innan jag åker över till Ryssland.

När lämnar du Sverige?

– Så fort jag fått klart med mitt visum. Det blir kanske till helgen eller på måndag. Det ska bli kul med ett nytt äventyr.

Något mer att tillägga?

– Det ska bli skönt att komma igång igen. Jag har saknat matchpulsen under uppehållet med covid-19 men jag hoppas hitta formen ganska snabbt då jag väl kommit igång, hälsar Oscar Fantenberg.

Bloggen önskar den sympatiske backen lycka till på sitt nya äventyr i hockeyvärlden.


Trojaprodukten Oscar Fantenberg lämnar Vancouver Canucks i NHL och gjort klart med den ryska toppklubben SKA Sankt Petersburg i KHL. Foto: Privat.

138 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com