Sök
  • Magnus Blom

Förväntar mig många mål i Hockeyettan Södra

Det var lite surt i onsdags då spelet på Kallinge-Ronneby såg bra i derbyt mot Karlskrona i Hockeyettan Södra.


Krif började bäst och hade 2–0 efter första perioden. Tappade till 2–3 efter andra, men svängde tillbaka och hade 4–3 en bit in i sista. KHK kvitterade til 4–4, men hemmalaget fick ett gyllene tillfälle i slutet att avgöra då de fick spela fem mot tre i 1.26 - men de misslyckades.

Nya tag idag

Dagens spel: Spelstopp 16.00. Troja-Kalmar över 5,5 mål till 1,68 och Borås-Mörrum över 5,5 mål till 1.54.

En av Trojas fem matcher hittills har slutat över 5,5 mål. Men nu är det dags igen. Det som behövs är att spelarna ställer in skärpan i avsluten några snäpp. Chanser har nämligen inte saknats.

Kalmar däremot har spelat fyra matcher över 5,5 mål. Det som imponerar allra bäst är deras pp-spel, där de ligger på skyhöga 38 procent. Troja har hittills dragit på sig onödiga utvisningar och det kan bli ödesdigert mot KHC, som har en bra offensiv.

Lagen stötte på varandra på försäsongen och då vann Troja med 8–0.

Jag kombar med Borås mot Laxarna. BHC har spelat fem matcher, varav fyra slutat över 5,5 mål. Och det är försvarsspelet som fallerat.

Mörrum brukar vara upp och ned, men har hittills haft en strikt defensiv och 11-13 i målskillnad på fem matcher talar sitt tydliga språk. Laxarna har en vass förstafemma och det är hög tid att de börjar producera. BHC:s givmilda försvarsspel känns som ett lämpligt offer.

De senaste tio inbördes mötena har åtta slutat över 5,5 mål.

Jag lirar 100 spänn till 2.59.

I hockeykassan: 4 spel. +182 kronor.


Får Troja jubla igen? Bloggen tror på en målrik drabbning mot Kalmar.

66 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com