Sök
  • Magnus Blom

Första fullpoängaren på en månad för Troja ”Skönt”

Matchen mellan ett utvilat Karlskrona HK och ett pressat IF Troja-Ljungby i allettan södra blev en nervkittlande historia där till slut gästerna bröt den negativa trenden och tog den första trepoängaren sedan den 10 januari. Matchen slutade 1–4 (0–3, 1–0, 0–1).

– Skönt med en seger, för det var ett tag sedan och det var en riktig lagseger där alla bidrog, sade Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Första perioden: Troja råkade ut för en jobspost redan i första bytet då backen Tim Bothén utgick sedan han fått en puck i huvudet och ersattes av Linus Andersson. I övrigt var de första fem minuterna ganska trevande från båda håll. Sedan drog KHK:s Brandon Mcnally på sig 2+2 minuter, vilket blev kostsamt för hemmalaget. 0–1 gjorde Karl Olofsson och strax efter Mcnally hade kommit in på isen blev det även 0–2 genom Alexander Bjurström. Målen gav Troja luft under vingarna och en stund senare ökade gästerna på till 0–3 då åter Bjurström överlistade KHK-keepern Martin Von Schoultz, som inte fick mycket hjälp av sina försvarare.

Hemmalaget kom starkt sista fem minuterna, men då visade Wictor Ragnewall upp sig från sin bästa sida och gjorde några vassa räddningar.

– Den första prognosen då det gäller Bothén är att det handlar om en lindrig hjärnskakning, meddelade Benker och fortsatte:

– Vi fick lite ”skitmål” i första perioden, men det var på tiden. Tidigare har vi inte varit inne i ”slottet”, men nu var vi på plats och det lönade sig.

Andra perioden: Den andra perioden bjöd inte på något skönspel utan det var mycket hafs och slarv från båda håll och målchanserna var lätträknade under den första halvan av perioden. KHK:s bästa chans kom i slutet av perioden då Linus Skager prickade stolpen och kort därefter replikerade Martin Fransson i Troja med ett stolpskott.

Hemmalaget fick dock kontakt då Filip Nordsröm reducerade till 1–3 med 91 sekunder kvar av perioden.

– Vi slarvade en del, men det kändes ändå ganska stabilt, menade Benker.

Tredje perioden: I den tredje akten hade Troja full kontroll på händelserna och ställdes aldrig på några direkta prov från KHK;s sida. Hemmalaget drog istället på sig två täta utvisningar och gav Troja chansen att spela fem mot tre i 55 sekunder. Men den möjligheten utnyttjade inte de vitröda. Istället blev det 1–4 kort därefter då Carl-Johan Sjögren - äntligen - bröt måltorkan då han utnyttjade ett misstag i mittzonen.

– Jag tycker vi stängde ned dem bra i tredje perioden och det kändes aldrig oroligt. Det var kul att höra segersången efteråt, då det var ett tag sedan. Nu laddar vi om för matchen mot Dalen på onsdag, slutade Johan Benker.

Slutsummering: Efter sju matcher utan seger bröt Troja den tråkiga sviten med att plocka tre poäng i Karlskrona och avancerade till sjunde plats i tabellen. Spelet var inte direkt glimrande utan laget utnyttjade sina chanser på ett bra sätt framåt. Det är lite för tidigt att säga om faran är över, men det var såklart ett viktigt trendbrott. Onsdagens hemmamatch mot Dalen blir en fingervisning om Troja är på väg uppåt igen.

Slutligen ska det noteras att de var den 800:e matchen i Troja-tröjan för kaptenen Daniel Karlsson Thörnros. Och han kommer att uppvaktas i samband med onsdagens hemmamatch mot Dalen.


Matchfakta

Karlskrona–Troja 1–4 (0–3, 1–0, 0–1)

Målen: 0–1 (7.18) Karl Olofsson (Oscar Öhman/Måns Hansson) spel fem mot fyra, 0–2 (9.23) Alexander Bjurström (William Romfors/Måns Hansson), 0–3 (12.09) Alexander Bjurström (William Romfors/Martin Fransson), 1–3 (38.29) Filip Nordström (Jesper Solomon Frisell/Linus Skager), 1–4 (53.13) Carl-Johan Sjögren (Jesper Ylivainio).

Utvisningar: Karlskrona 6x2 min, Troja 1x2 min.

Skott: 34–29 (17–10, 10–9, 7–10)

Domare: Anton Söderlind.

Publik: 8.

Wictor Ragnewall gjorde en stabil insats mellan stolparna för Troja.

137 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com