Sök
  • Magnus Blom

Först Tottenham - sedan topptrav från Halmstad

En intressant dag.

Det börjar med trav från Halmstad med start 17.00.

Jag har besökt den här tävlingsdagen i svit sedan 1985 och det är tråkigt att den traditionen bryts. Att träffa polare och ”ljuga lite”, besöka Pianobaren på Leffes, äta lite god mat och ta en bira - och eventuellt något starkare - är aldrig fel.

På västkusten arrangeras det alltså topptrav i två dagar. Det börjar i kväll med tre försök i Sprintermästaren och sedan en final dit de tre främsta i de tre heaten samt den bäst seedade fyran går till final som går 22.07.

Förhandsfavorit, med all rätt, är Daniel Redéns nya stjärnskott Don Fanuzzi Zet, som rattas av Örjan Kihlström.

Även finalen av Stosprintern avgörs i kväll. Det kan bli Redén/Kihlström igen, nu med Golden Tricks. Hon kommer dock att utmanas hårt av innerspårets Gina Mearas och Johan Untersteiner.

Försöken och finalerna kommer att gå över den engelska milen, 1609 meter autostart.

Sprintermästaren kördes första gången 1971 och firar alltså 50 år.

Ni som är sugna på att lira V75 kan göra det på www.atg.se/icatierp där jag har andelsspel som ni hittar på Hoddles Heta. Välkomna.

Mina korta tankar kring kvällens V75:a.

V75-1: Delat favoritskap mellan 5) Bythebook och 8) Green Manalishi. Vad kan 3) Criterion barfota runt om?

V75-2: 3) Osterc piper till spets. 4) Guzz Maears köra barfpta runt om. 5) Upset Face får göra grovjobbet? Luringen är 1) Brake Cooling på läget.

V75-3: 5) Don Fanuzzi Zet är megafavorit och vinner normalt. 7) Click Bait är snabb oc estas barfota med Goop i jollen, men borde ändå få det tufft. Eller?

V75-4: Jämnt skägg mellan 3) Activated och 7) Racing Brodda. När två träter kan någon annan dyka upp. kan det vara 9) Zaniah Bi med Goop och barfotabalans?

V75-5: Spik på 9) Armour As, trots bakspår. Körande Håkan B Johansson drar i högertömmen i god tid och avgör säkert över upploppet. Den här pållen var inte stort slagen av snackhästen Ecurie D. på Mantorp

V75-6: 2) Golden Tricks med rätta favorit, men lite väl stor. 1) Gina Mearas lär utmana tufft, speciellt om Jonte håller upp spets. Megaskrällen kan vara 10) Waiting Hill Hall.

V75-7: Vidöppet. Den som har råd tar alla. Holländske gästen 6) Grift J.R. kommer från Jägersro och gav ett bra intryck. Endast tre procent.

Dagens drag: Lopp 11. 9) Armour As (Håkan B Johansson). Amatörernas elitsprinter borgar alltid för full körning. Bästa kusken sitter bakom bästa hästen och med minsta klaff ska han bara vinna det här loppet.

I kassan: 17 spel +2424.


Mitt i travet ska det också spelas fotboll. Kick off sker 19.00 mellan Sheffield United-Tottenham. En viktig match för Spurs, som kommer från seger med 2–0 mot West Ham. Spelet gick dock bitvis på kryckor och jag har rätt att ställa högre krav än så. Inga nya skador att rapportera om och den här matchen ska vi ro hem.

SU inledde PL strålande men har gått kräftgång efter uppehållet och har tre raka förluster och målskillnaden 1–8. Deras svaga form borde göra dem osäkra.

Tippar 1–3.

COYS!105 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com