Sök
  • Magnus Blom

Fördel Troja inför avslutningen ”Mariestad vill djävlas med oss”

Säsongen börjar gå mot sitt slut och i kvalserien till hockeyallsvenskan återstår det två omgångar där dramatiken tätnat till ordentligt och avancemanget står mellan tre lag där det är fördel för IF Troja-Ljungby.

– Vi ser slutet på säsongen och det återstår två tuffa kamper där vi har fullt fokus på att vinna nästa match, hälsar Roger Forsberg, Trojas tränare.

Det är fördel IF Troja-Ljungby som toppar tabellen med nio poäng efter fyra matcher, medan tvåan Hudiksvall ståtar på sju poäng. Nybro ligger trea med fem poäng och Mariestad är jumbo med tre pinnar.

– Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge och nu ska vi försöka knyta till säcken

För Troja väntar en ny prestigematch mot Mariestad, som kommer från en bortaseger mot Hudiksvall med 5–1. Ett imponerande resultat med tanke på att västgötarna var poänglöst efter tre omgångar.

– Jag har kikat på matchen i efterhand och det var inget snack om saken. Mariestad var påslagna från första nedsläpp och ledde från start till mål. De spelade framåtlutat och fysiskt, precis som de brukar göra. Det sände signaler att de vill spela för sin heder i de återstående matcherna och vi får räkna med att Mariestad vill djävlas med oss, inser Roger Forsberg.

Troja vann borta mot Mariestad i förra veckan med 3–2 i en riktigt tät och oviss drabbning där små marginaler avgjorde.

– Det blir inget nytt till den här matchen utan det är två lag som känner till varandras styrkor respektive svagheter. Det lag som lyckas bäst i special teams och håller sig kalla i det fysiska spelet har en god chans att vinna matchen, säger Forsberg.

Hur ser läget ut i spelartruppen?

– Vi har frågetecken på Måns Hansson och Jesper Emanuelsson. Jesper slog upp en gammal skada mot Nybro och det är 50/50 att de kommer till spel.

Tar ni två poäng mer än Hudiksvall (som möter Nybro borta) på onsdagskvällen blir det allsvenskt spel igen i Ljungby Arena till nästa säsong. Hur känns det?

– Vi vet vad som gäller. Det vi kan fokusera på är att vinna vår match. Och vi ska göra allt i vår makt för att lyckas, slutar Roger Forsberg.

Onsdagskvällen blir en ny nagelbitare för alla Trojasupportrar.

Blir Ljungby Arena åter en allsvenska arena?


214 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla