Sök
  • Magnus Blom

Får Troja även Laxarna på kroken?

På söndag är det dags för ett klassiskt möte i Jössarinken mellan Mörrums GoIS och IF Troja-Ljungby i allettan södra. Laxarna ligger näst sist i tabellen och behöver poäng för att undvika de två sista platserna, medan Troja är ute efter tredje raka segern och fortsatt klättring uppåt i tabellen.

– Vi tog fritt i fredags och tränade idag (lördag) istället. Det känns som vi tog ett litet steg framåt senast och det ska vi fortsätta med, säger Trojas tränare, Roger Forsberg, som var tillbaka i båset i segermatchen mot Dalen.

– Det kändes både skönt och roligt. Jag har saknat känslorna.

Söndagens motståndare Mörrum inledde allettan södra med två poäng hemma mot Huddinge, men blev sedan utan seger i sju matcher och var på väg att bli avhängt i botten. Då slog de till och vann den svåra bortamatchen mot Huddinge och vann sedan av bara farten även mot Mariestad hemma och fick därmed kontakt med övriga lag i tabellen.

– Jag varnade för Mörrum och det med all rätt. De har ett bra lag och har även kryddat truppen med en del erfarna spelare som har stor skicklighet. Att de kommer med två raka segrar betyder att de är i bra form, inser Forsberg.

När det gäller Troja verkar det som de är på väg ur den djupa formsvackan. De senaste två matcherna - mot Karlskrona borta och Dalen hemma - har resulterat i två segrar efter 4–1 respektive 4–3.

– Vi har höjt oss. Mot Dalen spelade vi bra i 50 minuter och det är något vi ska ta med oss, menar Forsberg.

Vad kommer ni att trycka på i spelet mot Mörrum?

– Att vi fortsätter med vårt grundspel som vi tror hårt på och det gäller både med och utan puck. Lyckas vi med det är mycket vunnet.

Hur är statusen i truppen?

– Vi saknar Tim Bothén och William Romfors, båda har drabbats av lättare hjärnskakning. De kan tidigast vara med på onsdag mot Huddinge. Däremot lånar vi backen Carl Ernstig även i den här matchen innan han återvänder till Kristianstad.

På måndag kväll vid midnatt stänger transferfönstret. Är det aktuellt med fler nya spelare i truppen?

– Vi jobbar för fullt, men utbudet är betydligt tunnare än vanligt vilket beror på att division 1-klubbarna har ytterligare 21 poäng att spela om och därmed inte släpper några spelare. Och de som lirar i allsvenskan vill helst vara kvar på den nivån. Vi kikar lite utomlands, mot Mestis-ligan i Finland, som stänger ned. Där finns det spelare, men det ska också vara någon som gör laget bättre.

Hur är känslan inför nedsläpp?

– Den är bra. Vi ska åka ned och göra en bra prestation. Gör vi det har vi en bra chans att få med oss några poäng hem. Vi har ju dessutom revansch att utkräva på Mörrum, slutar Roger Forsberg.

Ja, vid förra besöket i Jössarinken vann Laxarna med 5–4 efter en sen vändning.


Mörrum

Mörrums fem senaste matcher: Mariestad 3–2 (h), Huddinge 5–3 (b), Visby/Roma 4–5 (h), Vimmerby 1–4 (b), Dalen 2–7 (b).

Tabellplacering: 9) 9 poäng, –12.

Poängligan: 1) Marcus Paulsson, 15 poäng (10 mål+5 assist), 2) Adam Bäckstrand, 8 (1+7), 3) Khalid Ibrahim, 6 (3+3).

Powerplay: 8) 7.14.

Boxplay: 10) 67.57.

Största busen: Filip Brahm, 14 min. Troja

Trojas fem senaste matcher: Dalen 4–3 (h), Karlskrona 4–1 (b), Vimmerby 2–4 (h), Skövde 2–3 (b), Visby/Roma 2–1 (h) efter förlängning.

Tabellplacering: 6) 14 poäng, –3.

Poängligan: 1) Alexander Bjurström, 6 poäng (5 mål+1 assist), 2) Måns Hansson, 6 (1+5), 3) William Romfors, 6 (0+6).

Powerplay: 6) 16.28.

Boxplay: 5) 79.31.

Största busen: Jesper Emanuelsson, 24 min.

Leder Trojas tränarduo Roger Forsberg och Johan Benker sina adepter till seger mot Mörrum?

101 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com