Sök
  • Magnus Blom

Enberg tillbaka i Troja ”Två bra pass i benen”

Det börjar bli tuffa bud för IF Troja-Ljungby som har fyra raka matcher utan full pott i allettan södra. På söndag, med tidig matchstart 14.00 i Ljungby Arena, tar förhandsfavoriten emot Visby/Roma.

– Nu ska vi tillbaka till vinnarspåret igen. Vi har två bra pass i benen efter Huddingematchen, rapporterar Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Gästerna från Gotland var i farten även i fredags då de tog emot Huddinge – som besegrade Troja med 4–3 efter straffar i onsdags – på ön och förlorade en tät drabbning med 1–2 där gästerna avgjorde med tre minuter kvar.

– Visby/Roma har förlorat sina hemmamatcher, men vunnit på bortais så här långt. Det är märkligt eftersom det brukar vara tvärtom, säger Benker, och fortsätter:

– Att de spelade i fredags och har en resdag hit och dessutom tidig matchstart på söndag tror jag inte påverkar dem nämnvärt. Det är ganska vana att spela tätt och är ett lag som alltid ger järnet. Vi får vara beredda på en tuff fight.

När det gäller Troja har det hackat betänkligt i den tidigare lagmaskinen. Målvaktsspelet har inte varit lika stabilt som vanligt och backsidan har varit oerhört givmilt, medan framåt det har gnisslat betänkligt i pp-spelet.

– Vi är medvetna om detta och jag tycker mig ha märkt en helt annan attityd på de två träningarna vi haft i fredags och idag (lördag). Det har tävlats mer än tidigare och även varit lite smågrinigt. Det sänder signaler til mig att grabbarna inte heller är nöjda med hur det sett ut på slutet.

Har ni vässat pp-spelet lite extra?

– Vi har ändrat om igen i uppställningarna och det har sett bra ut

Läget i truppen?

– Niklas Enberg är tillbaka. I övrigt samma gubbar som senast. Vem som vaktar kassen bestämmer vi på söndag.

Känslan?

– Den är bra. Vi är revanschsugna till tusen och det hoppas jag ska avspegla sig på isen också, slutar Johan Benker.

Troja

Trojas fem senaste matcher: Huddinge 3–4 (b) efter straffar, Mörrum 3–2 (h) efter straffar, Nybro 2–5 (b), Dalen 2–5 (b), Karlskrona 2–1 (h).

Tabellplacering: 8) 6 poäng, –5.

Poängligan: 1) Noa Lundqvist-Muci, Jesper Emanuelsson och Victor Romfors, 3 poäng (2 mål+1 assist).

Powerplay: 6) 10.53.

Boxplay: 4) 85.71.

Största busen: Fem spelare står på fyra minuter. Visby/Roma

Visby/Romas fem senaste matcher: Huddinge 1–2 (h), Karlskrona 1–2 (h) efter straffar, Mariestad 6–0 (b), Skövde 4–2 (b), Dalen 1–6 (h).

Tabellplacering: 5) 7 poäng, +1.

Poängligan: 1) Alex Ek, 4 poäng (2 mål+2 assist), 2) Olle Andersson, 3 (3+0), 3) Albin Kedbrant, 3 (1+2).

Powerplay: 8) 6.67.

Boxplay: 9) 69.23.

Största busen: Olle Andersson, 29 min.

Rutinerade backen Niklas Enberg är tillbaka i Troja.

89 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com