Sök
  • Magnus Blom

Enberg missar seriefinalen mot Nybro

I den åttonde omgången av Hockeyettan Södra kom IF Troja-Ljungbys första nederlag för säsongen efter full tid efter 2–4 hemma mot Tranås AIF. Frågan är om laget hämtat sig då det stundar seriefinal borta mot Nybro Vikings på onsdagskvällen.

– Jo, det verkar så av veckans träningar att döma. Det har varit lite mer ”hata-förlora-stämpel” bland killarna och det tar jag som ett gott tecken, säger Trojas tränare, Roger Forsberg, vars manskap fortfarande toppar tabellen, men med em match mer spelad än Nybro.

Ett lag som ännu inte förlorat under ordinarie tid är just Nybro, vars enda poängtapp hittills kommit mot Hanhals och Kallinge-Ronneby. Laget är gediget och har förre Troja-målvakten Robin Johansson som en säker sista utpost med en räddningsprocent på skyhöga 96.83 och ett nästintill vattentätt boxplay där siffran ligger på oerhört starka 95.65.. De har även nyligen lånat in anfallaren Fabian Ilestedt från Västervik, som därmed återvänder till klubben som han representerade förra säsongen.

– Han var deras bäste spelare då och med hans återkomst har de fått ännu mera spets. Det är ett lag som har ett bra passningsspel och driver hårt mot kassen, säger Forsberg och tillägger:

– De har ju dessutom en grym statistik i numerärt underläge och det blir något vi får försöka knäcka. Vårt powerplay har ju hackat på sistone, men vi kommer prova lite nya uppställningar nu och förhoppningsvis hittar vi rätt.

När det gäller Troja kom alltså första förlusten i lördags mot Tranås. Det såg bra ut efter halva matchen då det stod 2–0 på tavlan, men ju längre matchen led desto mer fick gästerna att säga till om.

– Vi kändes obekväma när vi hamnade i underläge med 2–3 och det är något vi får ta lärdom utav.

När det gäller truppen saknas backen Niklas Enberg, som utgick mot Tranås efter en smäll mot huvudet - utdelad av lagkamraten Carl-Johan Sjögren.

– Niklas har nackspärr och även ont i huvudet, så det är lite symtom av en lindring hjärnskakning. Han ska träffa vår massör Henrik Abelson och få behandling och jag hoppas det släpper. I övrigt är alla disponibla och kassen kommer att vaktas av Wictor Ragnewall.

Vad blir viktigt i ert spel mot Nybro?

– Att vi täpper till i mittzon. Kan vi få stopp på dem där är mycket vunnet.

Känslan?

– Vi åker dit för att vinna, givetvis, men det lär bli jämnt. Det är ju sådana här matcher man vill uppleva som spelare och ledare.

Avslutningsvis. Oscar Fantenberg, Ljungbysonen som är NHL-proffs i Vancouver Canucks, var med och tränade med A-laget. Är han aktuell för spel?

– Nej, tyvärr inte, men det hade förstås varit en prima förstärkning. Oscar är med och hjälper till med hockeycampen för ungdomarna i två dagar och det är klubben givetvis tacksamma över, slutar Roger Forsberg.

Nybro

Tabellplacering: 2) 18 poäng, +12.

Nybros fem senaste matcher: Kalmar 2–1 (h), Kallinge-Ronneby 2–1 (h) efter over time, Vimmerby 2–1 (b), Mörrum 2–1 (h), Hanhals 4–5 (b) efter straffar.

Poängligan: 1) Fredrik Strömgren, 9 poäng (5 mål+4 assist), 2) Matej Galbavy, 7 (4+3), 3) Sebastian Borg, 7 (0+7).

Powerplay: 7) 20.00.

Boxplay: 1) 95.65.

Största busen: Jesper Mångs, 8 min.

Troja

Tabellplacering: 1) 19 poäng, +9.

Trojas fem senaste matcher: Tranås 2–4 (h), Tyringe 4–1 (b), Kalmar 6–3 (h), Halmstad 2–1 (b), Kallinge-Ronneby 4–3 (h).

Poängligan: 1) Hampus Gustafsson, 8 poäng (4 mål+4 assist), 2) Alexander Bjurström och Victor Romfors, 7 (4+3).

Powerplay: 9) 14.63.

Boxplay: 5) 83.33.

Största busen: Tobias Törnkvist, 33 min.


Ni som vill se matchen kan göra det på storbilds-tv i Ljungby Arena. Restaurangen erbjuder dessutom lasagne att äta.

Även fans-shopen i arenan är öppen mellan 16-19 där det finns möjlighet att inhandla Troja-souvenirer.

Trojas tränare Roger Forsberg lägger upp ritningarna inför mötet mot Nybro.

145 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com