Sök
  • Magnus Blom

Jätten Troja vaknade till liv...”Vi rensade luften rejält”

Det första mötet i åttondelsfinalen mellan IF Troja-Ljungby och Tegs SK i Ljungby Arena blev - till slut - en enkel resa för hemmalaget. Slutsiffrorna stannade nämligen på 7–1 (0–1, 4–0, 3–0) och därmed 1–0 i matcher.

– Vi har satt oss i en bra sits, men jag vill poängtera att vi inte har vunnit något ännu, sade Trojas tränare, Roger Forsberg efter det första mötet i åttondelsfinalen mot långväga gästen Tegs SK.

Första perioden: Troja började bäst och ägde pucken mycket de första åtta minuterna, men skapade inte några heta möjligheter framför motståndarkassen. Teg stack upp emellanåt och ett inspel i slottet bäddade för 0–1 genom Pontus Wikström som gjorde att gästerna mer och mer växte in i matchen. Trojas bästa chans kom en stund senare då Kevin Karlsson spelade fram Victor Gagic, men Arvid Stenmark svarade för en femstjärnig räddning.

Troja fick ett pp-läge i slutet av perioden, men precis som i många matcher tidigare under säsongen var det fruktlöst.

– Vi agerade inte alls som vi ville i första perioden. Det var både nervöst och tafatt och vi rensade luften rejält i den första perioden, berättade Forsberg.

Andra perioden: I andra ronden fick Troja en smakstart. När Teg precis blivit fulltaligt i upptakten av andra akten kom nämligen 1–1. Jesper Ylivainio vann en lös puck bakom kassen och med ett snabbt pass hittade han Karl Olofsson i slottet som elegant överlistade Stenmark.

Strax därefter brände Ylivainio ett friläge, men i nästa våg kom 2–1. Carl-Johan Sjögren hittade Victor Romfors som rundade kassen och via köksvägen lirkade in ledningsmålet.

Målet gav hemmalaget ytterligare energi och 3–1 lät inte vänta på sig. Alexander Bjurström bröt in från kanten och satte pucken i nätmaskorna med en backhand.

Den offensiva satsningen från hemmalagets sida fortsatte ytterligare och kort efter powerbreaket kom även 4–1 då Jesper Emanuelsson hittade rätt.

Troja var betydligt bättre än Teg och fick igång skridskoåkningen och blev mer aggressiva vilket vållade norrlänningarna problem. Teg hade bara en chans i andra perioden och det var när de prickade ribban i ett pp-läge.

– I andra agerade vi som vi skulle. Vi lade puckarna djupt och satte deras backar under tryck. Vi fick även igång målskyttet och det var skönt att det lossnade så vi kunde gå ifrån målmässigt, sade Forsberg.

Tredje perioden: Även i den tredje perioden öppnade Troja starkt och ökade på till 5–1 genom Alexander Bjurström, som därmed gjorde sitt andra mål för kvällen. Knappt två minuter senare ringde det igen bakom Stenmark då Carl-Johan Sjögren skickade in 6–1 i krysset.

Slutsiffrorna 7–1 prickade Alexander Bjurström in i numerärt överläge och blev därmed tremålsskytt.

– Vi kom igång ordentligt och i de två sista perioderna var det klasskillnad mellan lagen. Men även om vi vann stort måste vi vara ödmjuka inför fortsättningen. Det kommer att bli en helt annan matchbild däruppe med tätare spel och det gäller att vi är förberedda på att Teg kommer att ge allt, summerade Roger Forsberg.

Slutsummering: Efter en sömnig start och underläge med 0–1 efter första perioden var Troja i brygga mot gästande Teg. Men i andra akten kom hemmamaskinen igång på allvar och där fick de även utdelning på sin offensiv via fyra mål på tolv minuter och stack ifrån till 4–1. Teg, som spelade disciplinerat i första perioden, tappade allt struktur försvarsmässigt och det utnyttjade Troja på bästa sätt.

När Troja sedan spädde på med ytterligare två mål tidigt i slutperioden var matchen över.

Resten blev en formsak och hemmalaget ökade även på till 7–1 genom Bjurström, som därmed svarade för ett hattrick.

Troja vaknade alltså till liv och skaffade sig 1–0 i matcher.

Men på långfredag är det en ny match i T3 Center i Umeå med nya förutsättningar.

Avgör Troja i två raka eller kan Teg tvina fram en avgörande kamp på påskafton?


Matchfakta

Troja–Teg 7–1 (0–1, 4–0, 3–0)

Målen: 0–1 (8.45) Pontus Wikström (André Nordstrand/William Mann), 1–1 (20.53) Karl Olofsson (Jesper Ylivainio/Oscar Öhman), 2–1 (24.08) Victor Romfors (Carl-Johan Sjögren), 3–1 (29.15) Alexander Bjurström (Kevin Karlsson/Martin Fransson), 4–1 (31.59) Jesper Emanuelsson (Daniel Karlsson Thörnros), 5–1 (41.49) Alexander Bjurström (Victor Gagic/Jesper Emanuelsson), 6–1 (43.44) Carl-Johan Sjögren (utan ass).

Utvisningar: Troja 3x2 min, Teg 4x2 min.

Skott: 37–15 (11–4, 16–5, 10–6)

Domare: Mikael Söderlund.

Publik: 8.


250 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com