Sök
  • Magnus Blom

En lunchvinnare? Vänta och se, bara...

En mycket trevlig - och segerrik - helg är över. Ljungby och Lagan vann sina matcher i trean. Troja imponerade på hemmais. Tottenham tog en viktig seger och slutligen blev det sju rätt och drygt 1,2 miljoner inspelat på V75-systemet.


LIF vann toppmötet mot Pukeberg på bortaplan där de vände 0–1 till 2–1. I och med segern smet de förbi i tabellen. Vinner LIF sina återstående matcher mot Lagan respektive Karlshamn blir det – minst – kval till tvåan.

Lagan, som också vann med 2–1 mot Saxemara, vill förstås annorlunda. De ligger nu sexa i tabellen, vilket kan tyckas tryggt men så är inte fallet. Under strecket ligger Högsby, endast två poäng bakom.

Lita på att det kommer att kämpas något kopiöst från båda håll på lördag när derbyt ska avgöras på Lagavallen. Tyvärr med blott 50 åskådare på plats. Om allt hade varit normalt hade, tror jag, minst 1500 kantrat arenan.


Tottenham och Son fick det att lossna. Sydkoreanen gjorde fyra mål i 5–2-segern mot Southampton. Jag ska vara helt ärlig. Jag såg aldrig det här komma efter första halvlek då spelet var knackigt värre. Son utjämnade dock på stopptid och i andra halvlek släppte allt. Kane spelade fram till de fyra målen och satte även en strut själv. Sådant stavas klass.

Och i helgen blev det klart med Bale och Reguilon ansluter från Real Madrid.

En som däremot hamnat i Mourinhos frysbox är Dele Alli och han lär byta klubb inom kort. Tråkigt, för han är bara 24 år och har en ruggig kapacitet men får sällan till det.

Cupmatch i morgon mot Leyton Orient.


Troja träningsspelade mot Visby/Roma och körde över gotlänningarna med klara 4–0, vilket var i underkant. Det som imponerade allra mest var Trojas fart och fläkt, främst i tredje akten då V/R verkligen fick kippa efter andan.

Den ungdomliga entusiasmen som kommit in i truppen har smittat av sig på de äldre ”rävarna”. Nu hoppas jag att de får fortsatt förtroendet framöver av ledarstaben för i så fall kan det bli riktigt intressant den här säsongen.

På onsdag väntar Borås hemma och genrepet sker mot Tingsryd borta på fredag.


Att få sju rätt på V75 är svårt. Att dessutom pricka in så det ger rikligt betalt är ännu svårare.

För två månader på Axevalla satte jag sju rätt som inbringade 955 000 kronor.

I lördags var det dags igen på Färjestad. Det gav drygt 1,2 miljoner kronor.

Gratulationerna strömmade in från när och fjärran och det är min målsättning - att glädja så många som möjligt.

Nya tag till helgen då det är dubbla V75:or på Solvalla.

Välkomna att vara med på Hoddles Heta, som ni hittar på atg.se/icatierp som samarbetar tillsammans med travcash.se som jag även hjälper att skriva texter. Har ni inte besökt den sidan ännu och gillar trav. I så fall har ni missat något. Rekommenderas varmt.


Idag travas det i Halmstad på lunchen.

Dagens spel 1: Spelstopp 13.26. Halmstads lopp 4. 10) Just Wait And See (Stefan Persson)

Vi lirade nyligen sjuåringen då han vann plättlätt på Kalmar efter en avslutande 1.12,5-runda. Han såg makalöst fin ut och halsoperationen han genomgick för ett tag sedan verkar ha slagit väl ut. Idag stöter han på tuffare kamrater, men jag har en god känsla att Stefan vinner med brorsan Håkan K Perssons pånyttfödde valack.

Jag lirar 100 VP.

I kassan: 116 spel. +2251 kronor.


Håll utkik under eftermiddagen, för det kan dyka upp spel till Mantorps kvällstävlingar.


86 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com