Sök
  • Magnus Blom

En hockeydubbel som känns klockren

Mötet mellan Karlskrona HK och HC Dalen såg länge ut att bli målrik. Efter första perioden stod det 0–2 och efter knappt halva matchen var ställningen 2–2. Därefter blev det emellertid inga fler mål och överspelet på 5,5 mål gick i baklås. Surt.


Nya tag.

Två matcher väntar under fredagen.

Dagens spel: Huddinge–Karlskrona 1 till 1.67 och Troja–Mariestad 1 till 1.86. Dubbeln ger 3.12.

Huddinge, som på förhand var ett av favoritlagen, hamnade i en djup svacka för ett tag sedan och noterade sex raka förluster. På slutet har de hittat stilen och tagit tre raka vinster och verkar vara på gång. Senast blev det säkra 4–2 mot Nybro, som dock varit drabbat av covid-19.

Formkurvan pekar däremot rakt ned i källaren för KHK, som i fjol låg i allsvenskan men som flyttades ned efter trassel med ekonomin. Nu ligger de sist i allettan, förvisso med mindre matcher på kontot, men ändå. På de senaste sex matcherna har de skrapat ihop två poäng och målskillnaden 9–22. KHK har dessutom tunga skador på nyckelspelare och ska sätta sig i en buss som har 48 mil - enkel resa - till Björkängshallen.

Troja har också varit i en svacka men verkar på väg upp ur den, i alla fall om man ska gå efter de senaste insatserna då det blivit full pott mot Visby/Roma och Mariestad på bortais. Bakom siffrorna 3–1 mot BoIS var det liksom inget snack. De högg framåt när tillfälle gavs och bakåt agerade de verkligen som en enhet med ett uppoffrande spel som hjälpte målvakten Anton Hjalmarsson.

Backen Tim Bothén utgick senast i slutperioden och lär vila.

Mariestad har blandat och gett lite i sina prestationer under resans gång. De ligger sjua i tabellen, tre poäng bakom Troja, men har i gengäld tre matcher färre spelade. De var aldrig i närheten av att hota Troja i onsdags och offensivt fanns det mer att önska. Lär spela tillknäppt och satsa på kontringar.

Jag har svårt att se dem stå emot ett uppåtgående Troja i tre perioder om hemmalaget kan behålla ödmjukheten.

Bloggen lirar 50 spänn på dubbeln till 3.12.

I hockeykassan: 52 spel. +50 kronor.


44 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com