Sök
  • Magnus Blom

Dubbla matcher i Ljungby Arena

På fredagskvällen finns det dubbla chanser att se på hockey för dem som känner sig hugade då det blir dubbla matcher i Ljungby Arena. Dels begår Trojas damer seriepremiär hemma, medan A-lagets genrep visas på storbilds-tv.


För Troja-damerna är det alltså dags för seriepremiär i Damettan Södra och för motståndet står danska Hvidovre. För tränarna, bröderna Johan och Martin Lindh, är det nu alltså dags att få tjejerna att tända till efter en lång försäsong.

I kraft av hemmaplan får Troja gälla som favoriter.

Och i restaurangen hoppas man att så många som det går in kommer och tittar på matchen.

– Vi dukar upp med en tacobuffé och hoppas det ska bli en myskväll. Samtidigt finns det chans att titta på A-laget via en storbilds-tv. De har ett intressant lag på gång, anser restaurangansvarige Ingemar ”Igge” Robertsson.


Det finns alltså möjlighet att kika på A-lagets genrep mot gamle antagonisten Tingsryds AIF på bortais på storbilds-tv i restaurangen. Troja tog en femetta mot Borås i onsdags och har spelat bra och vunnit sex av sju matcher på försäsongen.

– Vi får räkna med att få spela lite mer försvarsspel än vi gjort på slutet, men vi ska kunna hantera den biten också. Framåt vill jag att vi håller i vårt kreativa spel där samtliga är delaktiga, säger tränaren Roger Forsberg.

När det gäller laget kommer Wictor Ragnewall att vakta kassen. Backen Tim Bothén utgick efter en smäll mot huvudet i onsdags då han blev groggy, men var på benen och genomförde torsdagens lätta ispass. I övrigt kommer Tobias Törnkvist inte att spela och ersätts av Lukas Sjöblom.

– ”TT” hade spelat om det hade varit en seriematch, inflikar Forsberg.

Seriepremiären för Troja sker nästa lördag borta mot Hanhals.


71 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com