Sök
  • Magnus Blom

Drömstart för Ljungby IF:s damer

Ljungby IF:s damer var osäkra på formen inför hemmapremiären mot Smålandsstenars GoIF i div 2 Sydvästra Götaland. Men mötet på Lagavallen blev en stor succé för hemmatjejerna som vann matchen med 2–0, efter 1–0 i paus.

– En kanonstart på säsongen efter en bra genomförd match i 60 minuter, konstaterade belåtne LIF-tränaren Edvard Sunjic.

LIF fick en drömstart och nätade redan efter nio minuter till 1–0 då Hanna Otterholm rann igenom bortaförsvaret.

– Ett snyggt mål med en några passningar på mitten innan Hanna stack i djupled, berömde Sunjic, vars tjejer dominerade matchbilden resten av halvleken och hade bud på fler fullträffar.

Men 2–0 kom till slut, i början av den andra akten. Åter spelade LIF fint på mitten innan Hanna Otterholm kom fri och rullade in 2–0.

– En kopia av det första målet, berättade Sunjic.

LIF höll sedan spelet väl uppe i en timme, men sedan fick gästerna mer att säga till om, men hemmasegern var aldrig i fara utan 2–0 stod sig matchtiden ut.

– Vi tröttnade i värmen men utnyttjade våra fem byten och spelade stabilt, menade LIF-tränaren, som hade sina främsta kort i målvakten Vera Axelsson Wiesel samt tvåmålsskytten Hanna Otterholm.

För LIF-damerna blir inte vilan speciellt lång. Redan på onsdag är de i farten på nytt då de möter Halmstadlaget Astrio, som besegrade Centern med 5–3, på bortaplan.


71 visningar1 kommentar

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com