Sök
  • Magnus Blom

Drömmål av Enes säkrade LIF-segern ”Det var världsklass”

Ljungby IF fortsätter att plocka trepoängare hemma på Lagavallen i div 3 Sydöstra Götaland. Mot Åryds IK kom tredje raka hemmatriumfen efter 1–0 (1–0) där segern kom via ett drömmål.


– Det var världsklass på volleyskottet av Enes (Smajlovic), berömde LIF-tränaren Samir Hodzic.

LIF var dock riktigt illa ute i början av matchen. Precis som i bortamatcherna mot Ronneby och förra veckan i Lindsdal hängde de blåvita lirarna inte med i svängarna och det var Åryd som skapade de hetaste möjligheterna.


Duktig målvakt

Men LIF hade en duktig keeper i Morgan Hellman som motade allt.

– Morgan visade att han är en bra målvakt och räddade oss den första kvarten, erkände Hodzic.

Segermålet kom efter dryga halvtimmen och var faktiskt LIF;s första avslut mot mål. I andravägen efter en hörna hamnade bollen hos mittbacken Enes Smajlovic. 34-åringen drog till på volley från straffområdet och bollen for som en projektil förbi bakom ÅIK-målvakten Oscar Pettersson.

– Jag har inte haft så många lägen tidigare, men träffen var det inget fel på, berättade den 34-årige veteranen.

Åryd drabbades av ett tungt avbräck strax efteråt då kaptenen Amir Omrrovic utgick med en fotskada.


Inga kort

I andra halvlek handlade det mycket om kamp mellan två bra lag, där båda lagen verkligen gav sitt yttersta i närkamperna. Domaren Delavar Vahdanjo från Karlskrona hade dock läget helt under kontroll och var en av planens bättre aktörer.

– Inte något gult kort den här gången. Jag skällde på spelarna i 20 minuter i samband med måndagsträningen, för vårt uppträdand emot Lindsdal senast var inte bra. Nu visade vi disciplin och det gav resultat, sade Hodzic.

Gästerna fick åter en ny skada då Nermin Usanovic sträckte sig. Men trots det satsade Åryd framåt och det var på vippen de kvitterade då Jacob Tarasenko träffade stolpen i slutminuterna.


Seriefinal väntar

1–0 stod sig tiden ut och för LIF var det en blytung seger.

– De skapade bara chansen i slutet. I övrigt försvarade vi oss väl. Jag är oerhört glad över den här triumfen, summerade Samir Hodzic.

För LIF, som svarade för en stark laginsats, väntar en tuff uppgift kommande helg mot serieledande Sölvesborgs GoIF på Svarta Led.

Faktum är att det rör sig om en tidig seriefinal.

Mål: 1–0 (36) Enes Smajlovic.

Enes Smajlovic blev matchvinnare för Ljungby IF med ett drömmål på volley.

161 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com