Sök
  • Magnus Blom

Det är inte över förrän...- och en ny hockeydubbel

Bloggen är luttrad i sportsammanhang efter 35 år i yrket som sportjournalist. En sak har jag lärt mig efter alla år och det är att ”Det är inte över förrän den feta damen sjungit...”


Ordspråket ”It ain’t over ’til the fat lady sings” är amerikanskt och refererar till roll­figuren Brünhilde i Wagners opera Nibelungens ring. Hennes nästan tio minuter långa aria är den sista i operan. Uttrycket antyder att man inte vet vad som komma skall förrän man har kommit till slutet. I USA användes det av sport­kommentatorer som mora­­liskt stöd till det för­loran­de lagets fans och myntades någon gång på 1970-talet.


Ordspråket passade in på bloggens speldrag i söndags då Borås tog emot Vimmerby, där gästerna lirades till -1,5 mål. Och efter två perioder såg det bra ut då det stod 0–4 på tavlan. Med sex minuter kvar var ställningen 1–5 och jag gick och smånynnade hemma. Men, så plötsligt. Pang pang på en dryg minut och ställningen var plötsligt 3–5 med drygt fyra minuter kvar. Tack och lov blev det inte fler mål utan det andra raka spelet satt som en sportkeps.

Men det känns onödigt att man ska behöva svettas in i det sista. Samtidigt: Man får aldrig ge upp, det finns det otaliga bevis på. Speciellt inom sportens värld.

Dagens spel. Spelstopp 19.00. Vimmerby-Kalmar 1 (1.60) samt Tranås-Hanhals 1 (1,60). Dubbeln ger 2.56.

Vimmerby började serien bra, men råkade sedan ut för tre raka förluster. Men nu har lagmaskinen kuggat i på nytt och de ståtar med tre raka vinster och målskillnaden 13–5. Hemma är de en maktfaktor och de har tre raka vinster i inbördes möten mot Kalmar.

Kalmar däremot är raka motsatsen med tre raka förluster och 21 insläppta mål på de senaste fem matcherna. Laget innehåller lite spetskvalité framåt, men bakåt ser det inte alls bra ut och det läcker som ett såll.

Ett annat lag som inledde seriespelet trögt var Tranås. Men Pälsgänget har nu blivit ordentligt varmt i kläderna och radat upp tre raka segrar där lördagens bortavinst mot Troja var av det imponerande slaget då de vände 0–2-underläge efter halva matchen till seger med 4–2 där sista pucken satt i tom hemmakasse.

Hanhals skrällde rejält näst senast då de vann med 8–5 borta mot Kallinge-Ronneby. Men senast var de tillbaka på ruta ett igen då de klappade igenom hemma och föll med 1–6 i derbyt mot Halmstad.

Inbördes möten talar också för Tranås, som vunnit de sex senaste drabbningarna.

Jag lirar 53 kronor på dubbeln.

I hockeykassan. 9 spel. +253 kronor.

Pucken är platt, påstod tränarprofilen Leif Boork till bloggen när vi satt jämte varandra i Scaniarinken då Södertälje mötte Troja.

91 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com