Sök
  • Magnus Blom

Bra start på hockeykassan - nytt drag till kvällens matcher

Efter ett motigt slut på allettan för bloggens speldrag blev det en bra start när play in spelades i fredags. Mariestad körde som väntat över Linden, men Piteå fick slita lite hårdare mot Vallentuna men redde ut det till slut. Dubbeln satt till dubbla degen.


Nya tag.

På tisdagskvällen inleds åttondelsfinalerna för de 16 kvarstående div 1-gängen. Bäst av tre kamper som gäller och det sämst rankade laget inleder hemma. På fredag är det returdags medan en eventuellt tredje och avgörande kamp sker på lördag.

På förhand åtta ovissa matcher.

Så här tippade jag efter valen i söndags:

Kalix– Boden

TIPS: Boden valde grannen Kalix och det blir förstås ett hett möte i Norrbotten, där Boden förstås är klara favoriter.

Boden vidare med 2–0 i matcher.

Borlänge–Nybro

TIPS: Nybro imponerade stort och vann allettan södra. De tänkte inte geografiskt utan valde det lättaste motståndet på papperet. Det här ska de vinna relativt enkelt.

Nybro vidare med 2–0 i matcher.

Piteå–Hudiksvall

TIPS: Glada Hudik tänkte ekonomiskt och tog Piteå, som de känner väl sedan tidigare. Det här blir en batalj.

Hudiksvall vidare med 2–1 i matcher.

Mariestad– Dalen

TIPS: Uppstickaren Dalen tog en behaglig resa - geografiskt. Sportsligt mer tveksamt. Här lär det osa hett i närkamperna. Jag tror på skräll.

Mariestad vidare med 2–1 i matcher.

Mörrum– Vimmerby

TIPS: Vimmerby valde ett söderlag som de har bra koll på. Men Laxarna är inte ofarligt och kan bjuda upp till kamp. Skräll?

Mörrum vidare med 2–1 i matcher.

Visby/Roma– Forshaga

TIPS: Skrällgänget Forshaga från Värmland valde en utmaning då de valde att åka till Gotland. Det lär bli fysiskt och det passar gotlänningarna.

Visby/Roma vidare med 2–1.

Troja– Teg

TIPS: Skrällen var att Teg från Umeå valde långresan till Ljungby. Ett ungdomligt gäng som kör på och med ex-trojan Elias Edström som ledande spelare. Troja har varit spelledigt i drygt två veckor och har press på sig från omgivningen. Hur hanterar de den biten? Här finns sparkapital och pp-spelet måste komma igång. Fungerar den detaljen blir det avancemang. Om inte. Ja, då blir det semester i påskhelgen.

Troja vidare med 2–0 i matcher.

Östersund– Huddinge

TIPS: Huddinge fick ta det lag som blev över och det blir en nätt tripp till Jämtland. Känns som en oviss kamp, men Huddinges rutin i täta matcher kommer att avgöra.

Huddinge vidare med 2–1 i matcher.

Dagens spel: Spelstopp 18.59. Mariestad–Dalen 1 till 2.30.

Åttondelsfinalerna rullar igång och det är åtta intressanta drabbningar, där jag till slut fastnade för Mariestad. De fick en lätt resa i play in via 2–0 i matcher mot Linden från Eskilstuna och därmed är de uppe i varv.

Dalen har inte spelat någon tävlingsmatch på 17 dagar och risken är överhängande att de är en aning rostiga och det ligger dem i fatet.

Lagen har mött varandra fyra gånger under säsongen och Dalen har vunnit tre, vilket förstås talar emot mitt tips. Men nu tror jag Mariestad, som har större erfarenhet av play off-matcher än uppstickaren Dalen, får revansch och vinner hemma och sätter press på Dalen.

Jag spelar 100 kronor på hemmaseger.

I hockeykassan: 1 spel. +200 kronor.

Det blev en bra start på hockeykassan när play in började Fortsätter det under åttondelsfinalerna? Foto: Fotoakuten

90 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com