Sök
  • Magnus Blom

Bothén borta - missar derbyt mot Halmstad ”Vi är redo”

IF Troja-Ljungby hade en fin vecka och tog full pott på tre matcher och ligger tvåa i tabellen bakom Nybro Vikings. På onsdag väntar ett derby borta mot fjolårets succélag Halmstad Hammers.


– Tidigare har det varit fullsatt vid något tillfälle och ett himla drag på läktarna och något som spelarna älskat. Tyvärr går vi miste om det nu när det är begränsat till 50 personer, vilket naturligtvis är synd, menar Trojas tränare, Roger Forsberg.

Vad kan du berätta om Halmstad?

– De gick ju på en riktig mina mot Kalmar (1–10) men vann skotten med 48–32 så de var inte utspelade på något sätt. De visade också styrka att komma igen och vinna efter straffar borta mot Tranås (5–4) och vill säkert följa upp den insatsen med att knäppa oss på näsan.

För Trojaduon Tim Bothén och Vicgor Gagic hade det varit en speciell match eftersom de förra säsongen representerade Hammers. Nu står det klart att Bothén missar derbyt och lördagens hemmamatch mot Kalmar eftersom han råkade ut för ett fult påhopp senast, vilket renderade i en hjärnskakning.

– Domarna ska tydligen kolla på det i efterhand och sedan får vi se om Krif-spelaren får något straff. Nu får Linus Andersson ta över Bothéns plats, säger Forsberg.

I övrigt kommer Troja att mönstra samma trupp som i de inledande fyra matcherna.

– Eventuellt kan det bli någon liten justering i kedjorna.

Vad vill du se av dina spelare ute på isen?

– Att vi startar matchen bättre än vi gjort tidigare. Vi har lämnat lite handicap och låtit motståndarna ta kommandot, även om vi visat mental styrka och tagit över spelet. Nu vill vi se skärpning de fem-sex första minuterna. Vidare vill jag att vi fortsätter med vår höga svansföring och är kreativa i anfallszon.

Vad har du för känsla inför matchen?

– Det blir säkert en jämn och oviss kamp. Men vi är redo för att ta oss an Halmstad och vi vill gärna ta fjärde raka segern, slutar Roger Forsberg.

Halmstads tre matcher: Tranås 5–4 (b) efter straffar, Kalmar 1–10 (b), Borås 5–1 (h).

Poängligan: 1) Ludvig Nilsson, 5 (3+2), 2) Melker Iversen, 4 (2+2), 3) David Stenbacka, 4 (1+3).

Powerplay: 2) 35.29.

Boxplay: 11) 66.67.

Trojas fyra matcher: Kallinge-Ronneby 4–3 (h), Vimmerby 2–1 (b), Mörrum 4–1 (h), Hanhals 2–3 (b) efter over time.

Poängligan: 1) Alexander Bjurström, 5 (3+2), 2) Victor Romfors, 4 (2+2), 3) Kevin Karlsson, 4 (1+3).

Powerplay: 8) 16.67.

Boxplay: 3) 85.71.


Vill man se derbyt mellan Halmstad–Troja kommer den att sändas på storbilds-tv i restaurangen i Ljungby Arena, där det även bjuds på hamburgerbuffé.


129 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com