Sök
  • Magnus Blom

Borås en munsbit för Troja ”En okej dag på jobbet”

IF Troja-Ljungby fortsätter att vinna i Hockeyettan Södra. Hemma i Ljungby Arena mot nästjumbon Borås HC räckte de att gå på på halvfart för att vinna bekvämt med 5–1 (1–0, 3–1, 1–0) inför ögonen på 300 åskådare.

– En okej dag på jobbet, kommenterade Trojas assisterande tränare Johan Benker, som varit verksam i BHC tidigare både som spelare och ledare.

Första perioden: Den första perioden startade på låg växel. Troja verkade tämligen ointresserat medan Borås körde på och skapade en hel del chanser framför Anton Hjalmarsson, som gjorde säsongsdebut i kassan och skötte sig bra. Hemmalaget redde även ut ett numerärt underläge i spel tre mot fem i 1.02. Sedan följde en lång spelsekvens på åtta minuter utan avblåsning. Den som bröt dödläget var Emil Eriksson som gjorde säsongens första mål då han satte 1–0 bakom Viktor Andersson.

– Vi var inte påkopplade från början utan lät Borås diktera villkoren. Och mer skiljer det inte mellan lagen förrän det ska bli en jämn match. Vårt 1–0-mål var viktigt för matchens utgång, sade Benker.

Andra perioden: Även i den andra perioden inledde Troja sömnigt och det var faktiskt Borås som skapade de hetaste chanserna. Först räddade Hjalmarsson ett friläge då Anders Eriksson försökte och kort därefter prickade Aleksandr Oppisov ribban. Det fick Troja att vakna till - då halva matchen hade spelats. För på 3.42 producerade de tre mål framåt och gick från 1–0 till 4–0 och kopplade ett rejält grepp om fighten. Martin Fransson satte 2–0 i powerplay och William Romfors spädde på till 3–0, medan Tim Bothén ordnade 4–0. Då fick Borås nog och tog time out - vilket hjälpte då Aleksei Sibirtsev reducerade till 4–1 efter slarv i Trojas zon.

– Vårt spel i powerplay blir bättre och bättre och nu blev det ett nytt mål i den spelformen. Kul för ”Frasse” och ”Wille” att får göra sina första mål för säsongen. Vi behöver sprida målskyttet, menade Benker.

Tredje perioden: I slutperioden dödade Victor Gacic den eventuellt lilla spänning som fanns då han ökade på till 5–1. Men trots ett massivt spelövertag där Troja långa stunder var i offensiv zon blev det inga fler mål.

– Det blev lite för lekfullt, för vi saknade inte chanser till att göra ytterligare mål. Det var ingen som stack ut från mängden, utan det var en laginsats som grejade segern. Anton gjorde en bra debut i kassen och svarade för några vassa räddningar. Nu ska det bli skoj att möta Karlskrona borta på onsdag, summerade Johan Benker.

Slutsummering: För Troja, som vilade backen Niklas Enberg, blev det ingen direkt värdemätare då Borås HC kom på besök. Då halva matchen hade spelats stod det blott 1–0 på jumbotronen och då agerade inte Troja som några serieledare. Men tre mål på mindre än fyra minuter gjorde att matchen blev avgjord och slutperioden spelades bara av på ett bra sätt. På onsdag väntar en ny seriefinal för Troja då Karlskrona väntar på bortais.

Det lär bli en helt annan match.


Matchfakta Troja–Borås 5–1 (1–0, 3–1, 1–0)

Målen: 1–0 (16.39) Emil Eriksson (Martin Fransson/Alexander Bjurström), 2–0 (31.00) Martin Fransson (Victor Romfors/Kevin Karlsson) spel fem mot fyra, 3–0 (33.55) William Romfors (Måns Hansson/Tim Bothén), 4–0 (34.42) Tim Bothén (William Romfors/Victor Gagic), 4–1 (38.36) Aleksei Sibirtsev (Anders Eriksson), 5–1 (42.40) Victor Gagic (Jesper Emanuelsson/William Romfors).

Utvisningar: Troja 3x2, Borås 4x2.

Skott: 37–20 (10–8, 16–6, 11–6)

Domare: Mikael Söderlund.

Publik: 300.

Trojas assisterande tränare Johan Benker firade segern mot sitt gamla gäng Borås med en ordentlig tugga på sin hamburgare.

129 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com