Sök
  • Magnus Blom

Blir det en glad påsk för IF Troja-Ljungby?

IF Troja-Ljungby skaffade sig en matchboll då de vann första åttondelsfinalen mot Tegs SK då de vann tisdagens möte med solklara 7–1 till slut. På långfredagen är det dags för returmöte i T3 Center i Umeå.

– En ny match med nya förutsättningar, konstaterar Trojas tränare Roger Forsberg i bussen på väg till Norrland.

Troja låg under mot Teg med 0–1 efter första perioden i tisdags efter en minst sagt darrig inledning. Det ledde till ett ordentligt snack inom gruppen i den första periodpausen och efter det vaf det inget snack om saken. Troja gjorde 4–0 i den andra perioden och spädde på med ytterligare tre kassar i slutperioden. 7–1 till slut och 1–0 i matchserien.

Nu väntar returmöte i Umeå under långfredagen med tidig matchstart (16-00).

Troja körde ett lätt träningspass i Ljungby Arena på torsdagsmorgonen innan de satte sig i bussen för destination Örnsköldsvik för övernattning och vidare färd till Umeå matchdagen. En nätt tripp på 106 mil - enkel resa.

– Det tillhör hockeylivet att kuska runt på vägarna i buss eller bil. För mig är det inga bekymmer. Det blir till att lyssna på musik, titta på någon film eller snacka lite skit med de övriga ledarna. Tiden går ganska fort, trots allt.

Vad fick du för intryck av Teg?

– Ett bra lag offensivt, men lite sämre defensivt. Precis som vi hade scoutat.

Vad blir nycklarna för att ni ska avancera till kvartsfinal?

– Att vi startar på ett bättre sätt än vi gjorde i tisdags. Det kan ha berott på matchuppehållet och att det var lite spänt. Efterhand kom vi in i matchen och de två avslutande perioderna var vi tämligen överlägsna. Vi fick till bra spel genom mittzon och även längre anfall. Det ska vi fortsätta med.

Läget i truppen?

– Alla är tillgängliga för spel och det känns skönt.

Kommer ni att fira påsk i Ljungby eller Umeå?

– Vi ska göra allt för att vinna och ta oss vidare till kvartsfinalen. Om det sker på fredag eller lördag är däremot möjligt att svara på, slutar Roger Forsberg.

Får Troja fira påsk i Ljungby eller Umeå? Foto: bakgrunder.com

100 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com