Sök
  • Magnus Blom

Blekt Troja torskade i förlängningen ”Inte påkopplade”

Mötet i den 17:e omgången i Hockeyettan Södra mellan Kalmar HC och serieledande IF Troja-Ljungby slutade lite överraskande med hemmaseger efter slutresultatet 3–2 (0–0, 2–0, 0–2, 1–0) efter förlängning.

– Det såg segt ut på en del händer och fötter. Vi hade två tuffa pass i veckan och en del spelare kanske inte har återhämtat sig efter covid-19-fallen, kommenterade Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Första perioden: I den första perioden i Kalmar Sportcenters B-hall hände det, i ärlighetens namn, inte speciellt mycket. Närmast mål var faktiskt Kalmar som hade ett stolpskott av Kim Runermark där det klingade till bakom Anton Hjalmarsson som vaktade Trojas mål.

Men annars ställdes varken Andreas Henriksson i KHC eller Hjalmarsson på några större prov.

– En ganska tam period från båda håll, menade Benker.

Andra perioden: Det låga matchtempot fortsatte även i mittperioden. Efter knappt halva matchen kontrade Kalmar och kom i ett tre-mot-ett-läge och det utnyttjade amerikanen Zachary Remers som dundrade in 1–0.

Troja, som agerade väldigt uddlöst, skapade bara en farlig chans och det var när Carl-Johan Sjögren kom fri, men Henriksson var med på noterna och räddade.

Istället blev det 2–0 till Kalmar då Robin Sundman hittade det bortre krysset hos Hjalmarsson. I samband med baklängesmålet blev Kevin Karlsson såpass frustrerad att han klubbade ned en hemmaspelare och fick matchstraff (5+20 min).

Att Troja inte var närvarande framgår av skottstatistiken som slutade förkrossande 22–4.

–  Vi var inte påkopplade och då skiljer det inte så mycket mellan lagen i den här serien. Kalmar har ju en del skickliga spelare som är duktiga när de får tid på sig, konstaterade Benker.

Tredje perioden: I slutakten behövde gästerna ett tidigt mål för att vakna till. Och precis så blev det när Tim Bothén reducerade till 2–1. Kalmar fick sedan chansen i numerärt överläge, men det normalt starka pp-spelet hackade betänkligt den här kvällen. Istället stack Troja upp och ordnade 2–2 genom Emil Eriksson. Victor Romfors hade chansen att avgöra med 16 sekunder kvar, men fick inte någon träff på pucken då Henriksson var bortspelad.

– Vi fick energi av vårt tidiga mål och tog sedan över perioden helt och hållet. Vi var ju på vippen att avgöra i slutet också, sade Benker.

Förlängningen: Det blev Kalmar som tog hand om bonuspoängen då KIm Runermark stänkte dit 3–2.

Slutsummering: Troja agerade lika blekt som de vita tröjorna i tvp perioder och var fjärran från det spel de tidigare visat upp. Det blev en markant uppryckning i slutperioden, men något annat var inte heller att vänta.

Bäste trojan var utan tvekan målvakten Anton Hjalmarsson.

Nästa match för Troja är mot Borås borta på söndag.

Matchfakta

Kalmar–Troja

3–2 (0–0, 2–0, 0–2, 1–0)

Målen: 1–0 (26.38) Zachary Remers (utan ass), 2–0 (37.51) Robin Sundman (utan ass), 2–1 (43.19) Tim Bothén (Måns Hansson), 2–2 (50.23) Emil Eriksson (Tobias Törnkvist/Daniel Karlsson Thörnros) spel fyra mot fem, 3–2

Utvisningar: Kalmar 3x2 min, Troja 4x2+1x5+1x20 min.

Skott: 40–30 (8–11, 22–4, 8–14, 2–1)

Domare: Jim Bergqvist, Svängsta.

Publik: 0.


56 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com