Sök
  • Magnus Blom

Troja förlorade igen ”Jag är oerhört besviken”

IF Troja-Ljungby och Huddinge Hockey brukar bjuda på täta och ovissa drabbningar. Onsdagens uppgörelse i Ljungby Arena var inget undantag, men till slut blev det en rättvis bortaseger efter siffrorna 3–5 (0–1, 2-1, 1–3).

– Jag är oerhört besviken på hur vi tog oss an matchen mot ett heltaggat Huddinge. Men varför det blev så har jag inget bra svar på, suckade en hårt pressad Roger Forsberg, Trojas tränare.

Första perioden: Inledningen av matchen påminde en hel del om mötet mot Mörrum i söndags. Troja såg lojt ut och fick inte alls igång varken passningsspelet eller skridskoåkningen, medan Huddinge hade betydligt bättre skärpa även om det bara ledde till några målchanser framför Wictor Ragnewall.

Troja fick chansen även vid två tillfällen i powerplay, men agerade helt utan tanke och satte aldrig Pontus Eltonius på några större prov. Istället blev det 0–1 i slutet av perioden då Anton Kalte styrde in pucken som helt ställde Ragnewall.

– Vi hade pratat om att komma ut bra och ta för oss, men istället blev det nästan tvärtom. Det var Huddinge som vann alla närkamper och det förvånade mig enormt mycket, sade Forsberg.

Andra perioden: I andra akten tog det sju-åtta minuter innan Troja kom upp någorlunda i varv och fick lite tryck mot gästernas kasse, men några direkta farligheter skapades emellertid inte.

Efter drygt halva matchen började det dock hända saker. Först klarade hemmalaget av ett boxplay innan Jesper Emanuelsson - en av få ljusglimtar i Troja - lite turligt utjämnade till 1–1. Glädjen varade bara i sju sekunder (!). Sedan stod det 1–2 där Joakim Hälleström förvaltade friläget på bästa sätt. Troja å sin sida replierade också snabbt. 22 sekunder senare stpd det nämligen 2–2 då ett backskott från Tim Bothén letade sig in i nätmaskorna.

I slutet av perioden hade Emil Eriksson ett friläge, samt även Alexander Bjurström och Jesper Emanuelsson en jättechans som dock sumpades.

– Jag tycker vi höjde oss en aning i andra perioden och skapade lite fler chanser än tidigare under matchen och det kändes okej inför tredje perioden, ansåg Forsberg.

Tredje perioden: I tredje ronden fick Troja en smakstart då Oscar Öhman via ett solonummer ordnade ledningsmålet till 3–2. Men den här gången varade hemmaglädjen bara i 19 sekunder, för då satt 3–3 genom Robin Liljekvist.

Efter den snabba kvitteringen tappade Troja koncentrationen och sjönk ihop mentalt och initiativet gled mer och mer över till Huddinge. Det utnyttjade också Huddinge som ordnade 3–4 genom Jonathan Rodensjö. När sedan Jesper Emanuelsson blev utvisad kom även 3–5 då Fredrik Renström styrde in pucken.

Troja lyfte Wictor Ragnewall i slutskedet i hopp om att få kontakt, men resultatet blev fruktlöst och segern gick rättvist till Huddinge.

– Även om vi inte spelade bra ledde vi med 3–2, men tappade ödmjukheten. Istället för att spela enkelt krånglade vi till det och det straffade sig till slut. Just nu är besvikelsen enorm, konstaterade Forsberg och tillade:

– Inom laget har vi en ambition att få till en lång säsong, men för att klara det måste vi först och främst ta oss till playoff. Vi behöver bygga en trygghet och jobba ännu hårdare än vi gjort hittills för att lyckas.


Slutsummering: Krisen är djup i Troja. Att påstå något annat vore att ljuga. Mot Huddinge svarade åter hemmalaget för en blek insats. Hoppet tändes när de gjorde 3–2 i upptakten av slutperioden, men när gästerna kvitterade till 3–3 blott 19 sekunder senare föll de rödvita ihop som ett korthus. Att både 3–4 och 3–5 kom var faktiskt ganska väntat, då laget helt saknar glöd och mental styrka för tillfället.

I och med segern ramlade Troja ned till sjunde plats i tabellen och i dagsläget är det inget som tyder på att en vändning är på gång. Och på lördag åker de båt till Gotland för att möta ett formtoppat Visby/Roma borta på söndag i en tidig tillställning (13.00).

Nä, säsongen kan ta slut snabbare än många anat om de inte plockar in Joe Labero för att trolla fram ett vinnande koncept de sista sex matcherna.


Matchfakta

Troja–Huddinge 3–5 (0–1, 2–1, 1–3)

Målen: 0–1 (18.33) Anton Kalte (Björn Jonasson), 1–1 (34.47) Jesper Emanuelsson (Kevin Karlsson), 1–2 (34.54) Joakim Hälleström (Nathan Staios/Alexis Binner), 2–2 (35.18) Tim Bothén (Alexander Bjurström), 3–2 (40.55) Oscar Öhman (utan ass), 3–3 (41.14) Robin Liljekvist (Fabian Lundh), 3–4 (54.14) Jonathan Rodensjö (Christoffer Odljung), 3–5 (57.56) Fredrik Renström (Kim Lennhammer/Björn Jonasson) spel fem mot fyra.

Utvisningar: Troja 2x2 min, Huddinge 2x2 min.

Skott: 33–34 (9–16, 11–10, 13–8)

Domare: Rikard Ferngren.

Publik: 8.

Nu är goda råd dyra för Troja efter ännu en förlust i allettan södra.

229 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com