Sök
  • Magnus Blom

Bjuder Troja på torsk för "Laxarna”?

Två förluster med 2x2–5 för IF Troja-Ljungby mot HC Dalen respektive Nybro Vikings är de senaste resultaten. För ett segerhungrigt Troja väntar på söndag ett möte mot Mörrums GoIS i Ljungby Arena.

– Nu är det upp till oss och visa vad vi är för ett typ av lag. Många spelare var förbannade och frustrerade efter förlusten i fredags och vår lite bleka insats. Nu ska vi hoppa upp på hästen igen, säger Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Nu väntar Mörrum hemma. Laxarna lirade ett stentufft derby hemma mot Karlskrona i fredags och föll blytungt med 2–3, där gästernas segermål kom då endast sex sekunder återstod att spela.

– Mörrum hade en svag start på säsongen men har spelat upp sig ordentligt och har visat att det är ett bra lag. De spelar med bra fart och är vassa i sina spelvändningar och har en riktig spetsspelare i Marcus Paulsson, säger Benker.

När det gäller Troja är samtliga spelare tillgängliga. Det betyder att backtuffingen Tim Bothén, som fick ett fult tjuvnyp i ryggen mot Nybro och tvingades bryta i fredags, ska vara redo för spel.

– Ett fult tilltag som var ett solklart matchstraff. Jag har sett situationen i efterhand och hoppas domarna tar upp det till granskning och ger Nybros spelare ett förlängt straff, säger Benker.

I Troja kommer det att ske en del ändringar i femmorna och även i powerplay-formationerna.

– Vi måste ruska om lite i spelartruppen för att få ny energi. Men hur det kommer att se ut vet vi först efter värmningen på söndagsmorgonen. När det gäller pp-spelet måste vi komma till betydligt mer avslut än vi gjort på slutet.

Vad vill du se av spelarna?

– Att de bröstar upp sig och verkligen visar hur bra de kan spela i sina ljusa stunder. Vi har inte varit i närheten av det i våra två senaste matcher.

Känslan?

– Den är bra. Men vi behöver göra en bra insats för att vinna mot Mörrum. Jag hoppas killarna visar vad de kan prestera, slutar Johan Benker.

Skulle Troja förlora mot Mörrum ramlar det under det nedre strecket.

En vinst däremot för Troja skulle föra dem en bit uppåt i tabellen.

Blir det torsk för Laxarna?

Troja

Trojas senaste matcher: Nybro 2–5 (b), Dalen 2–5 (b), Karlskrona 2–1 (h).

Tabellplacering: 8) 3 poäng, –5.

Poängligan: 1) Victor Romfors, 3 poäng (2 mål+1 assist), 2) Karl Olofsson, 2 (1+1), 3) Daniel Karlsson Thörnros, 2 (0+2).

Powerplay: 7) 10.00.

Boxplay: 4) 88.89.

Största busen: Niklas Enberg och Victor Gagic, 4 min. Mörrum

Mörrums senaste matcher: Karlskrona 2–3 (h), Mariestad 2–4 (b), Huddinge 4-3 (h) efter straffar.

Tabellplacering: 9) 2 poäng, –2.

Poängligan: 1) Hampus Melén, 3 poäng (2 mål+1 asssit), 2) Khalid Ibrahim och Marcus Paulsson, 3 (1+2).

Powerplay: 8) 5.26.

Boxplay: 8) 75.00.

Största busen: Adam Ingvarsson, Ludwig Svensson Träff och Andreas Anarp, 4 min.

Blir det torsk för Laxarna när Troja tar emot i Ljungby Arena?

61 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com