Sök
  • Magnus Blom

Bjuder på några nyårsskrällar till Axevalla

Dragen till Halmstads lunchtävlingar var sådär. Grace River fastnade invändigt och gick i mål obrukad. Nästa gång! T.J. var på väg till attack varvet kvar, men kusken Carlos Söderström ångrade sig och gick tillbaka. Det draget kostade segern istället för en andraplats. Nya tag!


Kvällens race är årets sista och det är Winter Burst på Axevalla med 82 miljoner kronor att spela om på V75. Jag gör som vanligt ett andelsspel som ni hittar på atg.se/icatierp där ni letar upp Hoddles Heta. Välkomna.

Jag har hittat några roliga drag som kan ge lite extra deg i plånboken inför 2021.

Dagens spel 1: Spelstopp 15.00. Axevallas lopp 6. 2) M.T.One Wish (Ulf Ohlsson)

Jag hade henne som drag även senast i Halmstad, då som eventuell 37-oddsare, och hon höll strålande som tvåa från utvändigt vinnande Nouba Mom. Den här gången blir hon mer påpassad, men från ett bra läge är hon givetvis intressant. Inte minst då Sveriges mestvinnande kusk - vasse Ulf Ohlsson - förstärker i sulkyn.

Jag lirar 50V och 100P.

Dagens spel 2: Spelstopp 16.30. Axevallas lopp 10. 7) Four Guys Dream (Stefan Persson)

Jag lirade även fyraåringen i Halmstad, men han hamnade illa till och då chansen var borta till seger gav Stefan upp loppet. Det bästa var att han därför kunde anmälas till bröderna Perssons gamla hemmabana Axevalla (loppet stängt vid 675000) då han har 667 050 på kontot. Han är fortfarande fin i träningen och den här gången lär det bli full fart hela vägen då det är flera startsnabba med i fältet. Det gynnar Håkan K Perssons valack vars spurt kan tala segerspråk över det långa upploppet då konkurrenterna lekt rommen av sig, Det kan bli en repris på sommaren V75-vinst på Skaraslätten. Och oddset blir högt - riktigt högt!

Jag lirar 100 VP.

Dagens spel 3: Spelstopp 17.16. Axevallas lopp 12. 1) Amigo Racer (Morgan Ivarsson)

Jag hade span på femåringen senast på Valla och han avslutade strålande som tvåa bakom Racing Brodda, trots att det inte löste sig optimalt. Då satt Erik Adielsson i vagnen, men nu blir det tränaren själv som rattar. Det bästa är att oddset blir högre och läget är perfekt.

Jag spelar 50V och 100P.

I travkassan: 201 spel. +1382 kronor.


Avslutningsvis tackar Blomkollen för sig för det här året och önskar alla läsare ett Gott Nytt År.

Blomkollen tillsammans med vasse kusken Ulf Ohlsson (OBS! Bilden tagen 2019).

108 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com