Sök
  • Magnus Blom

Benker i otäck vildsvinsolycka ”Ingen fara”

Det är tätt mellan givarna i Hockeyettan Södra och på söndag är det dags för den 15:e omgången. För serieledande IF Troja-Ljungby väntar bortamatch mot ett formstarkt Kallinge-Ronneby IF.

– Det ska bli intressant. Det blir de två formstarkaste gängen i serien som möts, säger Johan Benker, som var med om en otäck bilolycka på hemvägen till Borås efter fredagens hemmatriumf mot Vimmerby.

I höjd med Gislaved small det ordentligt.

– Jag krockade med tre vildsvin, förvisso små, men ändå. Bilen fick bärgas från platsen och jag fick ta taxi för att komma till Borås.

Hur mår du idag (lördag)?

– Ingen fara. Just nu ligger jag och kollar lite på Kallinges sista matcher. Det är värre med bilen, men den går att fixa till.

På tal om Krif. Vad kan du berätta om dem?

– De har vaknat till ordentligt och tagit fyra raka segrar och aspirerar på att slå sig in bland topp 5-lagen. De har några spetsspelare och hemma brukar de alltid köra för fullt, så det gäller att vi är på tå direkt.

När det gäller Troja är också formnålen i zenit. De tappar tabellen och studsade verkligen tillbaka efter förlusten mot Mörrum (4–5) när de körde över Vimmerby (4–0) i fredagens hemmamatch.

– En toppinsats. Det var fokuserat från start och jag hoppas killarna insett att vi är riktigt bra när vi följer den uppgjorda matchplanen, säger Benker, som åter kan mönstra full trupp,

– Det var lite ispåsar framme efter matchen, men inget som ska hindra någon från spel.

Laget värmer på söndag förmiddag innan de käkar lunch tillsammans och sätter sig i bussen till Kallinge.

– Känslan är bra om vi kan nå upp till samma standard som mot Vimmerby, slutar Johan Benker.


Kallinge-Ronneby

Kallinge-Ronnebys fem senaste matcher: Tranås 2–1 (b), Tyringe 2–1 (h), Kalmar 3–2 (b), Borås 7–1 (b), Vimmerby 2–4 (h).

Tabellplacering: 6) 22 poäng, +2.

Poängligan: 1) Sebastian Magnusson, 17 poäng (11 mål+6 assist), 2) Andreas Nordfeldt, 14 (6+8), 3) Martin Ekström, 12 (0+12).

Powerplay: 4) 23.40.

Boxplay: 5) 82.98.

Största busen: Gabriel Johansson, 33 min. Troja

Trojas fem senaste matcher: Vimmerby 4–0 (h), Mörrum 4–5 (b), Hanhals 7–1 (h), Karlskrona 5–3 (b), Borås 5–1 (h).

Tabellplacering: 1) 34 poäng, +27.

Poängligan: 1) Victor Romfors, 17 poäng (6 mål+11 assist), 2) Alexander Bjurström, 14 (7+7), 3) Karl Olofsson, 11 (5+6).

Powerplay: 3) 23.81.

Boxplay: 2) 88.40.

Största busen: Tobias Törnkvist, 35 min.

Johan Benker krockade med tre vildsvin på hemvägen till Borås i fredags. Allt är dock okej med Trojas assisterande tränare som ser fram emot att möta Krif borta på söndag.

123 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com