Sök
  • Magnus Blom

Baggen till Bollnäs - för att nå miljonen

Min polare sedan många år, Kenneth Haugstad, lämnade rollen som lärling efter många år och startade egen verksamhet på Stallarholmen och blev Solvallatränare.


”Baggen” (det smeknamnet hittade jag på!) har gjort det bra hittills med ett begränsat material och till kvällen lastar han upp en kvartett till Bollnäs för att skörda nya framgångar. Det fattas 50 000 kronor tills han kört in en miljon till stallet och jag räknar därför att gutten från Lillehammer är extra taggad.

Vill nämna att hans övriga styrningar är kallblodet 1) Axel Sigfrid (lopp 5) och 6) Nome Dee (lopp 6).

Dagens spel 1: Spelstopp 20.41. Bollnäs lopp 7. 6) Icarus Boko (Kenneth Haugstad)

Femåringen tappade rejält från start senast, men gjorde en vass upphämtning och klockan visade 13,5/2000 meter. Till kvällens race blir det bakskor på för att göra honom snabbare från start, dessutom kommer han att tävla utan käkrem. Skulle Baggen träffa från springspår och sno åt sig ledningen och hålla ett jämnt tempo kan det räcka en bit. I ett öppet långlopp tvekar i alla fall inte jag.

Jag lirar 50 VP.

Dagens spel 2: Spelstopp 21.26. Bollnäs lopp 9. 9) Charm (Kenneth Haugstad).

Fyraårsmärren, som ägs av sambon Jeanett Walmann, har gjort det bra hittills i karriären och första starten över kort distans känns spännande då hon är snabb i benen. Hon kommer dessutom att utrustas med ett can´t see back-huvudlag, vilket är en spännande ändring. Favoriterna känns tveksamma och med lite klaff under resans gång duger hon i klassen.

Jag spelar 50 V 100 P.

I kassan: 85 spel. +1607 kronor.


Bloggen litar på Baggen på Bollnäs.

65 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com