Sök
  • Magnus Blom

Back to back mellan Troja–Mariestad ”Är i bra form”

I onsdags var det dags för säsongens första möte mellan Mariestads BoIS och IF Troja-Ljungby i Mariehus Arena. Det slutade med bortaseger efter siffrorna 1–3. På fredag möts lagen på nytt, men den här gången i Ljungby Arena.


– Det är ovanligt när det handlar om seriespel, men vi börjar närma oss de tiderna det blir tätt mellan givarna och det är bara att vänja sig. Det är viktiga poäng som står på spel, så det lär bli som en playoff-match. Men vi är redo för att göra en bra prestation, hälsar Trojas tränare, Roger Forsberg.

I det första mötet i onsdags var det inte mycket att snacka om. Troja svarade för en pigg start och fick även ett tidigt ledningsmål och höll sedan greppet om tillställningen. I andra kom 0–2 och i slutperioden även 0–3. Mariestad tröstmålade till 1–3 i slutminuterna, men kom inte närmare än så.

Försvarsmässigt gjorde Troja en av säsongens bästa insatser, vilket kan berott på att man återgick till sina gamla backpar man hade i början av säsongen då spelet fungerade felfritt och segrarna trillade in.

– Kevin Karlsson och Martin Fransson var duktiga mot Mariestad och låg på den nivån de hade i upptakten av serien, berömmer Forsberg.

Vad fick du för intryck av Mariestad i onsdags?

– De försökte komma ut hårt, men vi svarade upp och stod emot bra. Sedan försökte de spela fysiskt för att få oss ur balans, men även där agerade vi bra och tog för oss i närkamperna utan att gnälla.

Vad ska ni trycka på inför returmatchen?

– Vi ska fortsätta i samma stil. Vi har gjort små framsteg i de två sista matcherna och börjar hitta tillbaka till grundspelet. Det vi behöver höja är vårt spel i powerplay. Vi har några funderingar om hur det ska bli bättre.

Backen Tim Bothén utgick i slutperioden i onsdags. Hur är läget med honom och övriga spelartruppen?

– Tim fick en smäll på underbenet och han har besökt läkaren, men är osäkert startande. Kan han inte spela hoppar Linus Andersson in i stället. I övrigt blir det samma gäng som senast. Vem som ska vakta kassen vill vi vänta med att avslöja.

Avslutningsvis. Hur är känslan inför matchen?

– Den är bra. Vi möter ett bra lag, men det känns som vi är i bra form och vi är förhoppningsfulla. Fortsätter vi att göra bra prestationer ökar samtidigt chansen att vinna matcherna, avrundar Roger Forsberg.

Efter fredagens match har Troja kvar att möta Skövde (h), Nybro (h) samt Vimmerby (b).


Fotnot: Trojas förhands var egentligen klart för att skickas ut vid 17-tiden, men dessvärre blev dte struk med Internet och därför kommer det lite senare än vanligt. Ber om överseende.


Troja

Trojas fem senaste matcher: Mariestad 3–1 (b), Visby/Roma 3–2 (b), Huddinge 3–5 (h), Mörrum 1–2 (b) efter straffar, Dalen 4–3 (h).

Tabellplacering: 6) 21 poäng, –3.

Poängligan: 1) Jesper Ylivainio, Victor Gagic och Victor Romfors, 7 poäng (3 mål+4 assist),

Powerplay: 7) 16.36.

Boxplay: 3) 82.05.

Största busen: Jesper Emanuelsson, 26 min. Mariestad

Mariestads fem senaste matcher: Troja 1-3 (h), Skövde 6–5 (h), Vimmerby 1–2 (h) efter straffar, Mörrum 2–3 (b), Nybro 3–1 (h).

Tabellplacering: 7) 17 poäng, –3.

Poängligan: 1) Jesper Lindén, 11 poäng (6 mål+5 assist), 2) Lucas Larsson, 7 (4+3), 3) Tobias Aronsson, 7 (2+5).

Powerplay: 8) 15.38.

Boxplay: 1) 89.74.

Största busen: Johan Frick och Simon Ericsson, 12 min.


76 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com