Sök
  • Magnus Blom

Avslaget Troja släppte in sju kassar ”En käftsmäll”

Den näst sista matchen i grundserien av Hockeyettan Södra i Ljungby Arena mellan IF Troja-Ljungby och Nybro Vikings - som båda redan var klart för spel i allettan – slutade föga smickrande för hemmalaget efter siffrorna 4–7 (0–4, 1-1, 3–2).

– Vi agerade alldeles för blekt och fick oss en ordentlig käftsmäll. Vi rensade luften efter matchen och det kommer att bli ett långt videomöte i morgon för att gå igenom matchen. Jag hoppas att vi kan ta lärdom av den här förlusten, kommneterade Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Första perioden: Troja, som inte spelat en match sedan 20 december, fick chansen att komma in i drabbningen då de fick två numerära överlägen ganska tidigt. Men då lyste ringrosten verkligen igenom och Nybro hade inga problem att försvara sig.

Gästerna däremot fick grym utdelning på sina chanser och gjorde fyra mål på 2.39. Jo, ni läste rätt.

0–1 ordnade Sebastian Borg efter slarv i hemmaförsvaret bakom egen kasse.

0–2, 38 sekunder senare, fixade Eero Savilahti i ett 2–1-läge.

0–3 fixade Anton Schagerberg på ett skott i krysset.

Då tog Johan Benker time out för att väcka laget.

Det hjälpte inte.

0–4 kom nämligen bara 57 sekunder senare av Fredrik Strömgren som överlistade en maktlös Wictor Ragnewall.

– Vi började väl skapligt de första tio minuterna, men sedan rasade vi ihop i tre minuter och släppte in fyra mål där vi agerade alldeles för naivt i egen zon. Mot ett såpass bra lag som Nybro smäller det i baken, sade Benker.

Andra perioden: Inför andra perioden gjorde Troja ett väntat målvaktsbyte då Ragnewall fick lämna över till Anton Hjalmarsson. Det blev lite bättre, vilket i och för sig inte var speciellt svårt. Alexander Bjurström gav i alla fall lite hopp då han reducerade till 1–4 med en backhand efter ett fint solonummer.

Men mer än så skapade inte Troja i farligheter. Istället blottade man sig bakåt och det utnyttjade Nybro skoningslöst. På en snabb omställning kom Erik Lindström fri i mitten och med ett kliniskt avslut satte han 1–5 bakom Hjalmarsson.

– Vi bytte målvakt för att försöka väcka laget då det var alldeles för blekt. Vi blev lite bättre, men tappade åter puckar i fel lägen, sade Benker.

Tredje perioden: Den avslutade perioden bjöd på fem mål och en viss upprättelse för Trojas vidkommande eftersom det såg ut att gå käpprätt åt pipsvängen då Nybro satte 1–6 i powerplay.

Junioren Emil Ekholm gjorde sitt första A-lagsmål då han reducerade till 2–6 och strax efteråt dundrade Simon Wester in sitt tredje mål för säsongen fram till 3–6.

Efter nytt slarv i Trojaförsvaret blev det 3–7 genom Kalle Hult innan Tim Bothén spikade slutresultatet till 4–7.

– Att vi släppte in sju mål är naturligtvis inte bra, speciellt då vi varit stabila bakåt tidigare under säsongen. Och jag vill inte skylla på att vi inte spelat match på två veckor. Vi ska kunna hantera det bättre än så här. Jag hoppas att killarna brinner av revanschlusta inför den avslutande matchen mot Halmstad på onsdag. För vi vill göra ett bra avstamp inför allettan, slutade Johan Benker.

Slutsummering: Troja uppträdde blekt och stundtals virrigt i första perioden. Och det utnyttjade ett rutinerat Nybro på bästa sätt. Det skedde en uppryckning i andra perioden, men Troja var aldrig i närheten av att hota gästerna som på ett returfullt enkelt sätt höll undan.

Nu har Troja kvar att möta Halmstad hemma på onsdag och då krävs det en helt annan skärpa om de vill vinna matchen. För på söndag drar allettan igång och för Trojas del väntar Karlskrona hemma.

En kedja kom ifrån med bra betyg och det var William Romfors, Jesper Emanuelsson och Alexander Bjurström. Jag hoppas även Simon Wester får fler chanser. Tre mål hittills trots begränsat med speltid. Han har både storleken och skottet.

Matchfakta

Troja–Nybro

4–7 (0–4, 1–1, 3–2)

Målen: 0–1 (14.03) Sebastian Borg (Fredrik Strömgren/Matej Galbavy), 0–2 (14.41) Eero Savilahti (Otto Henell/Janne Väyrynen), 0–3 (15.45) Anton Schagerberg (Robin Wengdahl), 0–4 (16.42) Fredrik Strömgren (Sebastian Borg), 1–4 (26.28) Alexander Bjurström (utan ass), 1–5 (36.41) Erik Lindström (Otto Henell/Filip Bergman), 1–6 (41.56) Eero Savilahti (Viktor Bolin/Janne Väyrynen) spel fem mot fyra, 2–6 (51.08) Emil Ekholm (Måns Hansson/Noa Lundqvist-Muci), 3–6 (56.46) Simon Wester (Emil Eriksson/Linus Andersson), 3–7 (57.58) Kalle Hult (utan ass), 4–7 (58.39) Tim Bothén (Carl-Johan Sjögren)

Utvisningar: Troja 1x2 min, Nybro 4x2 min.

Skott: (5–9, 8–7,

Domare: Anton Söderlind.

Publik: 8.

Trojas målvakt Wictor Ragnewall hade en tung kväll och blev utbytt efter första perioden.

89 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com