Sök
  • Magnus Blom

Avgörandet i åttondelsfinalerna - två vassa drag

Det verkar som även bloggen vaknat till när det handlar om slutspelstider. I tisdags satt andra raka spelet då Mariestad höll undan till slut och besegrade Dalen med 3–2 i en jämn kamp. 2.30 på den hemmasegern satt fint. Bloggen missade dessvärre att lägga ut speldragen under långfredagen. Får skylla på påskstressen...


Nya tag.

Det handlar om avgörande matcher på påskafton mellan Boden–Kalix, Huddinge–Östersund, Forshaga–Visby/Roma och Hudiksvall–Piteå.

Vidare är Nybro, Vimmerby, Troja och Mariestad.

Spännande att se vilka som ansluter sig och hur valen blir på söndag.

Dagens spel 1: Spelstopp 15.59. Huddinge–Östersund 1 till 2.16

Huddinge var på väg mot semester i gårdagens möte då de låg under med 0–2 efter nio minuter. Men laget tog sig samman och vände på skutan där segermålet kom med två minuter kvar att spela. Noterbart är att samtliga hemmamål kom i powerplay.

För ÖIK, som hade ett klart grepp om händelserna efter klara 6–0 på hemmais, måste det varit ett riktigt nackskott och mentalt borde de vara i brygga inför den avgörande drabbningen.

Jag tror Huddinge vinner i kraft av bättre hälsotillstånd.

Jag spelar 50 kronor på ettan.

Dagens spel 2: Spelstopp 15.59. Forshaga–Visby/Roma 2 till 2.45

Forshaga vann första mötet och hade chansen att avgöra hemma i andra mötet som blev dramatiskt. Det stod 1–2 i slutet, men Forshaga kvitterade efter 59.17. I sudden death var dock Visby klart starkare och ordnade fram en tredje och avgörande kamp då Alex Ek satte 2–3 efter 92.22. Skotten i sudden var 5–19 och 6–8, så det var inte mer än rätt att gästerna fixade till en avgörande drabbning.

Synintrycket gör att Visby/Roma tveklöst får min röst.

Jag spelar 100 spänn på tvåan.

I hockeykassan: 2 spel. +330 kronor.


62 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com