Sök
  • Magnus Blom

Arvid levererade - tre spelförslag till Derbyuttagningarna

Formtränaren och kusken Fredrik Persson gjorde inte resan förgäves från Kalmar till Halmstad i måndags. Han kuppade till sig ledningen varvet kvar med starke Arvid S.H. och sedan var loppet över till 3.27 i vinnarodds och 1.53 på plats.


Först och främst. Kul att fler och fler följer bloggen och skickar meddelande via sms eller via FB-chatten oavsett om det handlar om trav, hockey eller fotboll. Fortsätt gärna med det. Det inspirerar.

Tisdagskvällen är en av årets höjdardagar inom travet då det är kval till Derbyt och Derbystoet. Det handlar om sex kval i respektive klass där de två främsta i varje går till finalen som avgörs på Jägersro första söndagen i september.

Jag har hittat tre idéer som - förhoppningsvis - ska dryga ut spelkassan.

Dagens spel 1: Spelstopp 19.30. Jägersros lopp 5. 11) Benjamin S.H. (Örjan Kihlström)

Ken Warkentin-sonen var ute i ett fyraåringslopp på Mantorp senast och stod i 53 gånger pengarna. Han kördes invändigt av tränaren Fredrik Persson och gick i mål med krafter kvar trots skarpa 09,7/s.700. Förstärks nu med vasse Örjan Kihlström i vagnen och trots tufft emot kan han dyka upp där framme då han äger en vass spurt.

Jag stöttar med 50 V 100 P.

Dagens spel 2: Spelstopp 20.37. Jägersros lopp 8. 3) Milady Grace (Örjan Kihlström)

Ready Cash-dottern har gjort två starter i sin nya regi hos Daniel Redén. Hon var sjua i debuten, men vann senast plättlätt från spets och spg obrukad ut. Lär vara ännu bättre med det loppet innanför västen och från ett bra läge bakom bilen känns hon svårstoppad.

Jag spelar 100 VP.

Dagens spel 3: Spelstopp 21.00. Jägersros lopp 9. 10) Galantis (Erik Adielsson)

Den Johan Lejon-tränade Zola Boko-sonen har haft form en längre tid. Näst senast tog han en kort startgalopp, men visade skarpa 11,5/1900 i upphämtningen. Och senast sköt han till strålande via open stretch i ett lopp som vanns av Aramis Bar, före 1) Power. Formen är således på topp och med klaff på bitarna finns möjligheten, speciellt som ett av hoten 2) Green Manalishi blivit struken.

Jag lirar 50V 100P.

I kassan: 80 spel. +1438 kronor.


Årets mest spännande travkväll? Förmodligen då kvalen till Derbyt och Derbystoet avgörs.

67 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com