Sök
  • Magnus Blom

Arvid Holm skrev treårskontrakt med Winnipeg - gynnar Troja

Den 21-årige målvakten och Trojaprodukten Arvid Holm har skrivit på ett treårsavtal med NHL-klubben Winnipeg Jets. Under den kommande säsongen ska dock målvaktstalangen vara utlånad till SHL-klubben Färjestads BK.

Holm inledde karriären i Troja där han spelade till säsongen 2015-16. Därefter blev det tre säsonger i Karlskrona HK varav de två första skedde i J20-laget innan han tog en plats i allsvenskan där han noterade starka 90,7 i räddningsprocent.

Den succén gjorde att han hamnade i Karlstad och Färjestad förra säsongen där han tog över rollen som förstemålvakt istället för Marcus Svensson och noterade fina 91,5 i räddningsprocent.

Kommande säsong får Holm tampas med norske landslagsmålvakten Henrik Haukeland, som blev klar i april, om platsen som förstemålvakt i FBK.

Holms övergång kommer även att gynna hans tidigare klubbar Troja och Karlskrona ekonomiskt. Speciellt de sistnämnda, som förra veckan tvångsdegraderades till division 1 på grund av ekonomiska problem, får en summa runt två miljoner kronor. Det täcker dock inte skulderna som uppges vara runt tio miljoner kronor.

74 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com