Sök
  • Magnus Blom

28 dagars avstängning och 6000 kronor i böter...

Ibland blir det fel när man spelar på trav. Men det kan bero på olika orsaker, vilket var fallet med gårdagens båda lir.


Om vi börjar med segerlösa Addiction på Axevalla så fick hon ett fint lopp och följde med i ryggar. På upploppet galopperade hon (för lång käk) och brände därmed platspengarna jag hade investerat på.

Än värre saker hände på Kalmar, där formtoppade Johan Untersteiner satt bakom Daniel Redéns toppmärr Milady Grace. Från bricka nio bakom bilen behöll ”Jonte” sitt andraspår genom hela första sväng och satt i tredje ytter. Utanför sig hade han Lutfi Kolgjini och Sashay My Wy. Men vad hände? Jo, Ludde tryckte helt sonika ned Jonte på innerspår och det uppstod en hel del hårda ordväxlingar mellan kuskarna. Istället för ett kanonlopp och en br chans att vinna loppet gick Milady Grace i mål obrukad.

Straffet för Ludde uteblev inte efter det fula tilltaget. Fyra veckors avstängning och sex laxar i böter.

Jag har inget emot att det körs tufft i loppen och ibland blir det fel, men det här var ett grovt övertramp.

Nog om det.

Mina rötter härstammar från Norrland då morsan kom från den lilla byn Kusmark och farsan från Byske. Han gjorde många besök på Skellefteåtravet och hade många historier därifrån som var helt osannolika.

Dagens spel: Spelstopp 17.27. Skellefteås lopp 8. 7) Elsa Mearas (Per Linderoth)

I ett öppet stolopp har jag hittat ett roligt speldrag i Elsa Mearas, som gjort det bra på sistone och bland annat fått stryk av Lipstick Tooma och Unique Juni. Idag slipper hon sådana tuffa motståndare. Då det dessutom blir barfota runt om gäller det att vara med på toton.

Jag stöttar med 50 V och 100 P.

I kassan: 130 spel. +1508 kronor.


Skellefteås lagkapten Hardy Nilsson med SM-bucklan från 1978.

64 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com